6 способів освіжити інтер’єр, не витративши надто багато ресурсів

6 способів освіжити інтер’єр, не витративши надто багато ресурсів

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Анастасія Коваленко

|

3002

Якщо стримувати бажання оновити оселю вже немає сил, а магазини будівельних товарів так невчасно зачинили, спробуй зробити апгрейд житла самотужки. Наша постійна авторка Анастасія Коваленко знайла одразу шість дієвих способів оновити інтер’єр та не витратити при цьому половину місячного бюджету. 

Уся країна напружено стежить за картою карантинних зон, а дехто уже на повну відчуває усі «принади» локдауну. Втрата контролю над власним життям – один з найтяжчих для людини наслідків пандемії. Тому ми повертаємо це відчуття хоча б там, де можемо: у власному домі. Прибираємо, наводимо лад на найвіддаленіших полицях, переставляємо меблі, купуємо новий декор, створюючи своєрідні «точки радості». Але карантин змінив не лише соціальні та купівельні звички: він вніс корективи і до наших бюджетів. А ще – дав розуміння, скільки непотрібних речей ми накопичуємо та скільки ресурсів від цього втрачає планета. Що ж робити, якщо хочеться освіжити оселю, не витрачаючи зайвого? Ділимося порадами.

 


Фото by  @______theo 

Реставруй вінтажні меблі

Насправді тобі не треба бути професійним реставратором, аби приємно провести час та створити щось власноруч для своєї домівки: перетягнути крісло, що дісталося від бабусі, пофарбувати строкату етажерку, відчистити від полущеного лаку журнальний столик у стилі ампір. Усі матеріали можна замовити онлайн, а техніки «підглянути» в мережі: здається, це ідеальний спосіб зайняти себе в карантин та позбавитись зайвої тривожності.

Звісно, така «самодіяльність» не підійде для справжнього антикваріату або цінних раритетних речей: якщо у тебе є знакові меблі певного стилю чи дизайнера, їх оновлення краще все-таки довірити спеціалісту.

 

 


Фото by  @timlabenda 

Додай квіти, рослини, фрукти та овочі

Якщо пензлики та наждачний папір – не твоя історія, оновити простір можна й іншими шляхами. І чи не найпростіший з них – додати кольору за допомогою квітів, рослин, фруктів та овочів. Не ховай до холодильника перець, капусту та огірки, а виклади красиво у металеву фруктовницю. Те ж саме зроби і з іншими їстівними покупками: керамічне блюдо з бананами, грушами та манго, наприклад, може стати крутим акцентом в інтер’єрі. А ще спонукає їсти більше свіжих фруктів, доведено! Купи у квітковому кілька ранункулюсів, гілочок евкаліпту, тюльпанів. І додай сміливого, творчого, свого: лист монстери, вербові котики, гілки сусідньої абрикоси, сухоцвіти з літньої відпустки чи самшиту з маминого двора. Розставляй дрібні букетики по всій квартирі, а велику композицію помісти там, де проводиш найбільше часу. Найвищий левел карантинного дзену – почати вирощувати рослини власноруч. Це можуть бути кімнатні види на кшталт фіалок чи заміокулькасу, а можуть – пряні трави, салати та овочі.

 

 


Фото by  @vanellimelli 

Оформи дитячі малюнки або власну творчість

Якщо твої полиці вже давно завалені карантинними шедеврами з-під пензлика чи олівця юних першовідкривачів дистанційної освіти, не спіши викидати ці малюнки: вони здатні на більше, ніж ти думаєш! Замов рами та паспарту і оформи дитячі роботи. Не бійся, що наївні «каляки-маляки» зіпсують інтер’єр. Навпаки, тільки-но ти розвісиш їх своєрідним колажем, побачиш, наскільки стильно це може виглядати. І одразу ж захочеш обійняти найрідніших.

Б’ємось об заклад, у тебе є і власна творчість десь у схованці: малюнки, каліграфічні композиції, колажі, навіть фото. Дозволь собі дістати собі це все і повісити на стіну, але не забудь про особливі умови для їх зберігання. Ефект подвійний: і декоративний, і терапевтичний! 

 

 


Фото by  @thefinestore 

Розмалюй стіну

Тільки не кажи, що не вмієш малювати! Творчість – це завжди порух душі, тим більше у власному помешканні. Тому замовляй кілька пензлів різної товщини і набір акрилових фарб, обирай референси або придумуй сюжет – і вперед. Стіни можна перефарбувати скільки завгодно раз, а от відчуття, які ти отримаєш у процесі, неможливо порівняти ні з чим. Тим більше, настінні мурали зараз у тренді: якщо постаратися, можна отримати стильну локацію для зум-переговорів та фотографій.

 

 


Фото by  @lena_living 

Змінюй текстиль

Сьогодні будуар середньовічної королеви, а завтра – тропічні джунглі. Так кардинально може змінюватися настрій однієї кімнати завдяки самій лише зміні текстилю. Прибери важкі оксамитові штори та стьобане покривало з китицями, нехай їх місце займуть подушки з рослинними принтами, джутовий килимок, невагомі лляні занавіски. Якщо текстильного «арсеналу» для заміни немає, можна застосувати старий добрий ресайклінг: перешити застарілі фасони або спробувати нарешті омріяний печворк.  

 

 


Фото by  @louisabrueg 

Використовуй буденні речі як декор

Спосіб, що потребує найменше вкладень, але найкраще розвиває фантазію та естетичне чуття. Дістань тут саму сукню, яка чекає закінчення зими та локдауну: просто повісь її на стіну, куди падає красиве передвечірнє світло. Розклади блокноти, канцелярію, аксесуари. Постав книги за розмірами та кольорами. Використай замість вази вінтажний емальований чайник. Пограйся у гру, ніби весь твій дім – красивий флетлей. І здивовано помітиш, що так жити набагато приємніше.

 

 Щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

 

Фото на головній: The Modern House

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Анастасія Коваленко

|

3002

ТЕМИ:

Читай також:

Мистецтво, природа та функціональна простота: який він – стиль japandi?
Тренди /

Мистецтво, природа та функціональна простота: який він – стиль japandi?

Розбираємось, що вийде, якщо данець та японка декоруватимуть будинок.

Ищешь интерьерного вдохновения? Вот все наши идеи в одном месте
Опубликован список интерьерных трендов 2021 года
Тренди /

Опубликован список интерьерных трендов 2021 года

А следовать им или нет – это уже дело твое.

Як використовувати простір по максимуму? Лайфхаки для маленьких квартир
Лайфхаки /

Як використовувати простір по максимуму? Лайфхаки для маленьких квартир

Як вмістити до малого метражу все необхідне, у тому числі затишок?

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше