5 найочікуваніших екранізацій 2022 року

5 найочікуваніших екранізацій 2022 року

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: Єлизавета Крамаренко

|

3258

Якщо ти теж із тих, кому добре знайоме відчуття легкого смутку після прочитання класної книжки, 2022-й має тебе потішити крутими екранізаціями. Підготували для тебе добірку найбільш очікуваних – від великобюджетних детективів до серіалів за бестселерами останніх років. 


1 / «Розмови з друзями»

Conversations with Friends / Hulu & BBC Three


Фото: Vanity Fair

 


Фото: Vanity Fair

 

У 2020 році ми всі дивились серіал «Нормальні люди», знятий за однойменним романом-бестселлером ірландської письменниці Саллі Руні. А вже у 2021 з’явилась інформація про вихід серіалу за дебютним романом письменниці «Розмови з друзями».

В центрі сюжету – життя двох найкращих подруг, Боббі та Френсіс, які є студентками Трініті-коледжу у Дубліні. Вони вчаться, відвідують поетичні вечори та спілкуються з цікавими творчими людьми. На одному з таких вечорів вони знайомляться з письменницею Мелісою та її чоловіком Ніком. Не зважаючи на різницю у віці, вони знаходять спільну мову та проводять багато часу за розмовами про стосунки, літературу, секс та політику. А дехто навіть закохується. 

 

***

 

 2 / «Там, де співають раки» 

Where the Crawdads Sing


Фото: @daisyedgarjones


Фото: @daisyedgarjones

Дебютний роман Делії Оуенс «Там, де співають раки» протягом двох років не покидав перше місце у рейтингу найпопулярніших книжок за версією The New York Times. В центрі сюжету – подія, яка сколихнула невеличке містечко, та опис життя дівчини на ім'я Кайя. Вона – молода жителька болотної місцевості, яка волею долі залишилась зовсім самотньою. Її покинули геть усі рідні, а мешканці містечка  вважають дикункою. Єдині її друзі – природа та звірі. 

У 2021 році Різ Візерспун у своєму інстаграмі оголосила про початок роботи над виробництвом серіалу за романом, головну роль у якому зіграє зірка «Нормальних людей» Дейзі Едгар-Джонс.

 

***

 

3 / «На західному фронті без змін»

Im Westen nichts Neues / Netflix


Фото: Warner Brothers


Роман про 18-річного Пауля Боймера, який разом з однокласниками потрапив на фронт Першої Світової війни та за три місяці пережив стільки драм, що вистачило б не на одне життя, став ледь не найпопулярнішою книгою ХХ сторіччя.
 
Роман Ремарка вже екранізували у 1930 та 1979 роках, а тепер Netflix готує власну кіноадаптацію історії. Режисером картини стане відомий німецький сценарист та режисер Едвард Бергер («Патрік Мелроуз») , а головну роль зіграє Даніель Брюль з «Ленін, гудбай!» та «Безславних виродків». І нам не терпиться подивитись, як перенесуть на екрани цю історію про нищівну силу, всеосяжність і трагічність війни та післявоєнних років. 

 

***

 

4 / «Смерть на Нілі»

Death on the Nile


«Смерть на Нілі» Агати Крісті – один з ключових романів в серії про видатного детектива Еркюля Пуаро. В основі сюжету – історія, яка виникла, коли Еркюль Пуаро відправився у подорож Єгиптом. Там він знайомиться з багатійкою Ліннет, щойно одруженою з коханим своєї подруги (а та переслідує молодят навіть під час їх семиденної подорожі по Нілу та, звісно, стає головною підозрюваною, коли Ліннет знаходять мертвою). Окрім них, на борту судна ще з десяток людей, котрим, здається, теж є що приховувати.

Фільм є сиквелом «Вбивства в Східному експресі» (2018), а режисером та виконавцем ролі Еркюля Пуаро знову став Кеннет Брана. Також у головних ролях – диво-жінка Ґаль Ґадот та Армі Гаммер з «Назви мене своїм ім'ям». 

 

***

5 / «Дім Дракона»

House of the Dragon / HBO

 

Вихід того самого довгоочікуваного приквелу «Гри престолів» також запланований на 2022 рік. Серіал «Дім Дракона» буде знятий за книгою «Вогонь і кров» Джорджа Р. Р. Мартіна, а розгортатимуться за двісті років до вже знайомих нам. Сюжет зосередиться на історії величного роду Таргарієнів. 

Серіал дасть можливість фанатам більше дізнатись про часи, коли драконів було набагато більше ніж три, правління легендарного Ейгона Завойовника та його нащадків, підкорення Вестероса та про передумови тих подій, які описуються у восьми сезонах серіалу.

Шоураннерами телесеріалу будуть Мігель Сапочнік, який зняв дві легендарні битви серіалу («Битва Бастардів» та «Вітра зими») та Раян Конделл. Головні ролі зіграють Емма Д’Арсі та Метт Сміт («Доктор Хто», «Корона»). 


 

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: Єлизавета Крамаренко

|

3258

ТЕМИ:

Читай також:

10 подростковых сериалов, которые понравятся взрослым
Розваги /

10 подростковых сериалов, которые понравятся взрослым

Что посмотреть, пока ждем новый сезон Sex Education.

7 фільмів, заряджених на літній настрій
Розваги /

7 фільмів, заряджених на літній настрій

Щоб зігрітись, поки за вікном незрозуміла суміш зі снігу та сльоти.

9 фильмов с классными интерьерами
Розваги /

9 фильмов с классными интерьерами

Что посмотреть, если душа требует красоты.

8 домов из фильмов и сериалов, которые можно забронировать на Airbnb

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше