Хороші новини вересня

Хороші новини вересня

|

Рубрика: Новини

|

Автор: 34crew

|

1527

Осінь за вікном – не привід забувати, що у світі все ще відбувається багато хорошого. І нехай наша нова добірка тобі у цьому допоможе.

 

Мандрівний морж Валлі ледь не потопив кілька човнів. Але тепер йому подарують власний пліт

  Читати на meduza.io  

Ти точно бачив(-ла) фотознімки цього милого моржа: здається, йому набридло жити з родичами на холодній півночі, і він вирішив перебратись у більш теплі краї. Наприклад, у Середземне море. Чи до узбережжя Ірландії, залежно від настрою.

Єдина проблема – у тому, що Валлі полюбляє відпочивати, застрибнувши на палубу яхти чи човна. Та не кожне судно витримує 800-кілограмового моржа, і Валлі лишає за собою «слід» із трощених кораблів у кожній бухті (і сотні фотографій в соцмережах захоплених місцевих жителів). Зараз Валлі гостює в ірландській бухті Крукхейвен – але організація Seal Rescue Ireland запропонувала побудувати для нього спеціальний понтон. Можливо, власна лежанка сподобається моржеві більше за човни.

 

 

До Києва прибула баржа з кавунами. Кавуни їхали охолодженими та з вентиляцією

  Читати на kherson.net.ua

Баржа з кавунами за п'ять років існування вже стала мемом. Хоча, мусимо відзначити, цьоріч її пересування майже не трекали у соцмережах, а твіттер баржі мовичить вже кілька років. А дарма! Представник компанії, яка відправила 350 тон кавунів до Києва, запевняв журналістів локального видання, що кавунчики їхали охолодженими та з вентиляцією. Всім би таких пригод спекотного серпня.

Загалом же історія з баржою – радше інфопривід, аніж комерційний момент. Перевозити ці величезні ягоди автошляхами простіше й дешевше, але медійність баржі дозволяє привернути увагу до проблем річкового транспорту. Минулого ж року кавуни оснастили наліпками з QR-кодом, який розповідав історію їх зростання і подорожі.

 

 

Міністерка Нової Зеландії перервала інтерв’ю через появу сина у кадрі. Він прибіг, аби показати мамі «фалічну моркву»

  Читати на meduza.io  

Кармелі Сепулоні, міністерка соціального розвитку Нової Зеландії, давала чергове інтерв’ю у прямому ефірі з власного дому. Аж раптом до кімнати вбіг син чиновниці: він знайшов на кухні овоч «незвичної» фалічної форми і поспішив показати її матері. Відео, де хлопець пирскає зі сміху, коли мати намагається відібрати моркву та випровадити хлопчака з кімнати, одразу ж стало вірусним. Здається, міністерки ще ніколи не були так близько до народу – адже і їм теж насилу вдається працювати на хоум-офісі, доки будинком гасають діти, яким бракує уваги.

 

 

Голос Тараса Шевченка відтворили завдяки нейромережі

  Читати на platfor.ma 

Відтворити голос людини, яка померла задовго (чи не так вже й задовго) до винайдення звукозаписувальних пристроїв – вже не задача з області фантастики, якщо ти маєш натхнення, фінанси й круту команду. Так ентузіасти відновили голос Тараса Шевченка, і тепер можна навіть послухати, як поет читає (чи читав би?) «Садок вишневий коло хати…».

Хоча голос Шевченка не був записаний, лишилось багато свідчень (наприклад, листів і спогадів друзів) про його манеру говорити й інтонувати. А посмертна маска дозволила візуалізувати його зовнішність, побудувати та навчити модель. Зрештою завдяки нейромережі відібрали трьох максимально схожих за параметрами кандидатів на «голос» Шевченка, і завдяки технології нейронного синтезу відтворили голос письменника – майже таким, яким він був. 

 

 

Британка відправилась подорожувати Океанією, але застрягла там на 18 місяців 

  Читати на babel.ua 

Ще у березні минулого року британка Зої Стівенс поїхала у подорож Океанією. У планах було відвідати острови Тонга дорогою з Китаю, де жила дівчина, до Великої Британії. Але… не треба нагадувати, що тоді сталось у світі. Так Зої лишилась у Полінезії на 18 місяців, орендувала будинок на пляжі та присвятила цей час тим речам, на які завжди бракувало часу: завела собаку, опанувала пілотування літака, прокачала навички веслування та навіть отримала магістерський ступінь з міжнародних комунікацій. Здається, це той випадок, коли пригода мрії перетворюється на staycation мрії.

Тепер Зої нарешті повернулась додому, але обіцяє, що не закине сторінку tongadiaries та розповідатиме ще більше про життя у віддалених куточках світу.

 

 

На Шрі-Ланці заборонили керувати слонами у нетверезому вигляді. А самим слонам видаватимуть паспорти

  Читати на knife.media  

Новий закон цієї острівної країни нарешті звертає увагу на права слонів – та нарешті жорстко регламентує правила їх утримання.  Так, тепер кожна тварина, яку використовують для комерції і перевезення, мусить мати власну посвідку із фотографією та біометричними даними (майже як ми). Робочий день слона має бути регламентованим до 4-х годин на день, а ще щонайменше дві з половиною години тварина має купатись. Більше того, раз на півроку слони мають проходити медогляд. Керувати слонами у нетверезому вигляді тепер буде заборонено, так само як і перевозити на них більше чотирьох осіб, будь-яке ж порушення слонячих прав призведе до ув’язнення господаря. 

 

  Щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

 

Фото: Rachel Clair on pexels.com

|

Рубрика: Новини

|

Автор: 34crew

|

1527

ТЕМИ:

Читай також:

Про що поговорити за сімейним столом? Тільки хороші новини
Новини /

Про що поговорити за сімейним столом? Тільки хороші новини

Приємні теми, які можна обговорити без ризику посваритися.

5 ідей для побачень вдома під час локдауну
Лайфхаки /

5 ідей для побачень вдома під час локдауну

Провести час разом та апгрейднути оселю.

Про що поговорити з близькими у жовтні? Дайджест хороших новин
Конспект /

Про що поговорити з близькими у жовтні? Дайджест хороших новин

Час збиратись за сімейним столом та обговорювати хороші новини – без політики й пандемії.

Как организовать пространство для локдауна? Советуют дизайнеры
Лайфхаки /

Как организовать пространство для локдауна? Советуют дизайнеры

Грамотное освещение, яркие краски, специальная комната для чтения – и еще несколько идей от экспертов.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше