Темні часи: інтер’єрні лампи від локальних виробників

Темні часи: інтер’єрні лампи від локальних виробників

|

Рубрика: Речі

|

Автор: Valeria Lazarenko

|

3344

Теплому світлу в інтер’єрі приділяють все більше уваги: світлові акценти фігурують ледь не в кожній пораді дизайнерів щодо того, як організувати комфортний простір, а незвичні лампи стають важливою частиною скандинавського стилю. У новій добірці ми зібрали оригінальні варіанти від локальних виробників, які точно додадуть цікавих нот твоєму домашньому простору.

 

 

FLAMPIC

 Сайт   /    Instagram   
 
Не просто настільна лампа, а майже живий компонент твого інтер’єру. Собака, жирафа, «піксарівська» лампа на зигзагоподібній ніжці, – чи навіть усі герої одразу у лампі-трансформері. Завдяки мобільній конструкції, що дозволяє спрямувати світло, лампу можна підлаштувати до робочого столу, як додаткове освітлення кімнати, і навіть як нічник для читання.
 
Засновник бренду Василь Ніколаєнко охоче ділиться історією: спочатку було захоплення і ручне виробництво подарунків для друзів, яке швидко перетворилось на постійну роботу із однодумцями у невеликій майстерні, із використанням лише перевіреної нефарбованої деревини та якісної металевої фурнітури. Все для того, аби лампа стала не просто предметом інтер’єру, а й постійним героєм твоїх щоденних сторіз – дотепні слоу-мо відео в інстаграмі бренду тому підтвердження.

 

 

 

Колекція Art від Atmolights

 Сайт   /   Instagram  

Підвісні геометричні світильники із металевих елементів та з «лампами Едісона» – це вже справжня класика. Колекція Art від Atmolights включає підвісні світильники, які ніби зійшли зі сторінок пінтересту за запитом «стиль лофт», точкові бра та навіть повноцінні люстри на шість консолей – ідеальний варіант для світлої й просторої вітальні-студії.
 
Не зважаючи на неприховані конструктивні елементи, такі світильники виглядатимуть легко й невимушено завдяки особливостям конструкції. А якщо тебе лякає підкреслена грубість цих лофтових ламп, зверни увагу на моделі у білому кольорі.

 

 

 

Керамічні світильники

 Instagram  

Кераміка – наша велика любов, особливо – її нестандартне використання, наприклад, у світильниках. Дизайнерка Іра Гуменчук створила колекцію із шести ламп та трьох ваз у дусі «футуристичного мінімалізму»: менше кольору й деталей, більше чітких ліній та лаконічної геометрії.

Колекція PRAFORMA представлена у трьох кольорових серіях: строгий чорно-білий, більш природний теракот та різнобарвна пастельна гама. За словами дизайнерки, вона намагалась створити нетипову колекцію із геометричних форм, які б, тим не менш, не втрачали своєї «керамічності». Такі світильники точно увиразнять будь-який інтер’єр, та максимально виграшно виглядатимуть у вітальні чи понад обіднім столом.

 
 

 

Світильник із «Зоряних війн»

 Сайт  

Хто з нас не мріяв застрибнути у «Тисячолітній сокіл» разом з Чубакою та поринути у світ міжгалактичних пригод! Для справжніх фанатів космічної саги та ретро-футуризму PIKART створили міні-колекцію May the Force be with You! – два варіанти світильників з високоякісного алюмінію за мотивами імперських TIE-винищувачів. Такі об’єкти точно круто доповнять твій хоум-офіс!

Тепер чекаємо на появу й інших елементів колекції – аби влаштувати повноцінніи зоряні війни над робочим столом.

 

 

 

Торшер з «бабусиним» абажуром

 Сайт  

Не тільки «холодні форми» й лофтовий стиль з лампами Едісона додадуть стилю твоєму помешканню. Букова деревина, ненав’язлива конструкція, квітчастий абажур – саме те, що потрібно для створення максимально затишної атмосфери у спальні чи вітальні.
 
Розсіяне абажуром тепле світло ідеально пасуватиме для твого затишного хюге-куточку у домі – тільки уяви, як читатимеш під ним улюблену паперову книжку, гріючи руку на горнятку гарячого какао.

 

 

 

Кіберпанковий світильник

 Сайт  /  Instagram  

Старі плівкові фотоапарати, зношені підшипники та плати та неробочі вінілові програвачі – все це елементи колекції світильників від львівського бренду Pride&Joy. Перероблені індустріальні елементи поєднують з дерев’яними деталями, декупажем та теплими «лампами Едісона».
 
Засновники бренду Едуард Костюк та Тетяна Вигівська розповідають, що почали створювати об’єкти, які відображають індивідуальність кожної людини – і тому охоче приймають замовлення на небанальні світильники. Наразі у Pride&Joy розробили вже кілька колекцій – настільних ламп, торшерів, люстр, бра. Та всі вони об’єднані спільним елементом – використанням вживаних автодеталей, які нагадують про швидкість та динаміку нашого світу.  

 

 

 

Світильник із мотоциклетної фари

 Сайт   /   Instagram  

Ніч, драйв, рух уперед і світло фар. І все це – на робочому столі, за яким ти мчиш у дедлайн у себе вдома. Так, Motolamp – це настільні лампи зі старих мотоциклетних фар, перероблених справжніми ентузіастами.
 
Протравка від корозії, шліфування та покриття хромом – тільки деякі із етапів «переродження», якого зазнають непотрібні металеві частини закинутих мотоциклів. У колекциї – настільні лампи, бра та повнорозмірні торшери; останні навіть доповнюють спідометрами та вимірювачами обертів – все задля того, аби створити небанальну річ, яка стане яскравим акцентом у твоєму помешканні. Більше того, ти навіть можеш передати Motolamp на переробку фару від розваленого дідусиного байка, який старший за тебе на десятки років – та отримати дуже особливу лампу із особистою історією.

 
 

 

Мінімалістичний світлильник із дроту FITMENTS

 Сайт   /   Instagram  

Той випадок, коли світильник може стати визначним елементом інтер’єру. За сім років від створення цей об’єкт дизайнерів Сергія та Олександра Львових не втратив актуальності – навпаки, отримав кілька премій та сотні шанувальників. Металічна конструкція такого торшеру, за словами авторів, є викликом упередженням, адже показує перемогу джерела світла над зовнішнім «шумом».  
 
Зараз арматурний торшер FITMENTS  доступний у червоному, білому та чорному кольорах, а дизайнери студії хоче кастомізують його під необхідні тобі параметри (хоч до настільної лампи).

 
 

 

Бонус: світильник своїми руками

 Сайт   /   Instagram  

Кашалот, восьминіг чи навіть гепард. Лише один вільний день, який ти проведеш у затишній майстерні на Подолі, – і він твій! Варто тільки дочекатись завершення локдауну.

Майстри Kust Ceramics охоче поділяться лайфхаками та допоможуть створити унікальний світильник – навіть якщо ти тільки приблизно знаєш, що таке мастихін та як створюється полива для керамічних виробів. А якщо медитативний процес створення чогось особливого своїми руками тебе захопить, зможеш записатись на повноцінний курс кераміки (та завжди мати ідею для подарунку друзям та рідним).

 

 Щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

 

Фото на главной: @maxwellswift для Gantri  

|

Рубрика: Речі

|

Автор: Valeria Lazarenko

|

3344

ТЕМИ:

Читай також:

Неідеальні форми. 6 українських брендів кераміки
Речі /

Неідеальні форми. 6 українських брендів кераміки

Замість масмаркету – до крафтового та ручного.

Как организовать пространство для локдауна? Советуют дизайнеры
Лайфхаки /

Как организовать пространство для локдауна? Советуют дизайнеры

Грамотное освещение, яркие краски, специальная комната для чтения – и еще несколько идей от экспертов.

Как обустроить жилье в скандинавском стиле?
Тренди /

Как обустроить жилье в скандинавском стиле?

И почему он так популярен.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше