5 українських брендів класних килимів

5 українських брендів класних килимів

|

Рубрика: Речі

|

Автор: Анастасія Коваленко

|

4048

Як би ми не пручалися холодам, зиму все-таки можна полюбити: хоча б за те, що вона вчить цінувати свій дім. Вчить насолоджуватися секундою, коли ти знімаєш засніжені черевики і ступаєш на теплий, м’який і такий свій килим. Як, немає улюбленого килима? Тоді тобі конче необхідно погортати ці п’ять інстаграмів: дивись добірку українських брендів, які виготовляють стильні килими. Маст хев цієї зими!

 

Basny

Місцева традиція карпатського ткацтва сучасною візуальною мовою

  Instagram

Символи, що апелюють до місцевого візуального контексту. Стримані природні кольори. Точка, де овеча вовна перетворюється у витвір мистецтва. Саме так ми бачимо килими від бренду Basny: річ ужиткова та одночасно естетська. 

Ці килими виготовлені вручну у співпраці з різними дизайнерами. Бренд використовує старі карпатські традиції і ткацьке ремесло, протиставляючи свої творіння сучасному культу споживацтва. «Змішуючи українські регіональні техніки ткацтва та сучасну художню мову, ми прагнемо створити як практичний, так і художній зміст. Повертаємо розуміння предметів побуту як ключових об’єктів людського життя», – говорять у Basny.

 

Vytivka

Килими та пуфи ручної роботи зі 100% бавовни

  Instagram

Килими Vytivka майстриня Катя Пелех в’яже власноруч з бавовняної пряжі. У неї є палітра з 54 відтінків: виріб може бути моноколірний або з візерунком, круглий або прямоктуний, оздоблений китицями або у комплекті з пуфом чи кошиком у тій же техніці. Це така собі інтерпретація «бабусиних» килимків, зв’язаних із текстильних залишків: б’ємось об заклад, ти пам’ятаєш такі із дитинства. Тільки тепер це стильна річ, яка доповнює сучасні інтер’єри: у профілі Vytivka можна побачити чимало способів стилізації цих килимків.

«Створюючи килим, я уявляю, як ви робите перші ранкові кроки ним. Потім з чашкою кави зустрічаєте новий день, поринаючи в домашні справи», – говорить авторка бренду.

 

IVANKA

Килими з канатів, виготовлені без краплі клею

  Instagram

«Равлики», «змійки» та безліч фантазійних орнаментів із текстильних шнурів – це килими IVANKA, які змусять твій погляд затриматися, а думки – напружитися. Як це зроблено? Чим ви їх склеїли? Такі питання, судячи із соцмереж, бренд отримує найчастіше. Та виробник не використовує ні краплини клею, натомість усі елементи майстри зшивають руками, витрачаючи на це багато годин чи навіть днів праці.

Бренд має власне виробництво шнурів, тому в якості продукції його засновники впевнені на всі сто: килими не зношуються та легко перуться, не збирають пил. IVANKA має власний шоурум, де представлені усі колекції та розміри.

«Кожен наш килим – це багатогодинна праця майстрів. Ми не використовуємо для з’єднання елементів жодних клейових рідин. Лише кропітка ручна зшивка. Саме тому килими надійні, практичні та екологічні», – говорять у IVANKA.

 

Fully Wooly

Сучасні килими за стародавніми традиціями Галичини

  Instagram

Натуральна вовна, давні українські ремесла, ручна праця майстрів – усе це є складниками для виготовлення килимів Fully Wooly. А ще – яскравий та стильний дизайн, що переосмислює традиційні орнаменти, осучаснюючи їх та створюючи нові актуальні патерни. Від чорно-білого монохрому до ніжно рожевих або вибухово жовтих відтінків – тут можна знайти килими саме до твого смаку.

«Близько 100 років тому у невеличкому містечку Яворів, що на Івано-Франківщині, побачив світ наш найперший виріб. Автором роботи була майстриня на ім’я Параска Шкрібляк-Король. Сьогодні її нащадки, наші майстрині, використовують старовинні технології пані Параски, відслідковуючи при цьому сучасні тренди та актуальні тенденції, щоб килими несли не лише тепло та затишок, але й стиль і красу», – говорять у Fully Wooly.

 

ГОЙ

Килими з натуральної овечої шерсті

  Instagram

Ще один бренд, де виготовляють м’які та пухнасті килими з овечої шерсті. Майстерня використовує не лише українські, а й марокканські та інші стародавні орнаменти, вкладаючи їх в основу своїх килимових стилізацій. Вироби проходять усі стадії створення за древньою українською традицією: ткання на верстаті, купання у гірській річці, сушіння на сонці.

«Кожного разу, коли боса нога торкається бетонної пiдлоги – десь далеко в Карпатах зітхає пухнаста овечка», – жартома говорять у ГОЙ. І створюють свої теплі, гігроскопічні, екологічні та надзвичайно красиві вироби саме для таких босих ніг.

|

Рубрика: Речі

|

Автор: Анастасія Коваленко

|

4048

ТЕМИ:

Читай також:

Украинский бренд запустил коллекцию посуды из переработанного стекла
Новини /

Украинский бренд запустил коллекцию посуды из переработанного стекла

Бокалы, тарелки и вазы создают вручную по старинной украинской технологии.

Green Kitchen: як зробити свою кухню еко-дружньою?
Лайфхаки /

Green Kitchen: як зробити свою кухню еко-дружньою?

Екологічна альтернатива повсякденним кухонним речам.

Краса дня: новорiчна колекцiя Gunia
«Потертая роскошь»: что такое шэбби шик? 
Тренди /

«Потертая роскошь»: что такое шэбби шик? 

Приятный и (почти) антиснобский тренд, который за последний год снова стал популярным.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше