Вмістити все: як організувати простір для зберігання речей?

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Вікторія Сафронова

|

2710

Навіть найбільш мінімалістичні інтер’єри з часом можуть стати захаращеними, і проблема не стільки у відсутності часу й натхнення для прибирання. Інколи речей просто стає занадто багато, і від необхідності зберігати валізи, велосипед, теплі пледи й повноцінну бібліотеку в однокімнатній квартирі голова йде обертом. Зібрали кілька простих порад, які допоможуть тобі візуально розвантажити простір.  

Мінімалізм в облаштуванні помешкання – справжня віддушина після бабусиних сервантів із кришталевим посудом «на особливий день». Але накопиченням речей, необхідних і не дуже, ми все ще грішимо. Спочатку це дратує, та зрештою лижі, ігри для вечірок і сковорідка, що завжди лишається на плиті, просто потрапляють до «сліпої зони» нашого сприйняття. Саме час критично озирнутися довкола, помітити все, що не мало б бути поміченим, та змінити свій підхід до зберігання цих речей. 

 


Фото by  The Modern House 


Фото by  The Modern House 

 

1 / Використовуй вертикальний простір

 Шафи висотою до стелі  – тренд, що виконує оду раціональності. Зрештою, ми завжди намагались заповнити вільний простір, закидаючи нагору валізи, пакет з пакетами чи старенькі іграшки-пилезбірники. Та нарешті можна просто замовити стильну шафу чи гарнітур до стелі, або ж виготовити антресоль до вже наявної в ідентичному кольорі й матеріалі. В спальні шафу висотою до стелі можна повністю замаскувати під стіну, аби цей громіздкий тип меблів взагалі не привертав уваги.

Інший приклад вертикального зберігання –  полички навколо вікна.  Ми звикли, що це місце займають фіранки, а деякий дріб’язок живе на підвіконні, хоча такий простір можна використати з більшою користю, наприклад, під книжки і декор. Звичні довгі фіранки при цьому знаходять мінімалістичну заміну: сучасні ролети чи романтичні короткі занавіски.

Вертикальне зберігання чудово реалізовує себе і в туалетній кімнаті. Американські інтер’єрні тренди вже давно пропонують незвичну для нас  поличку над вбиральнею:  це історія про те, як елегантно можуть виглядати запаси туалетного паперу на видноті. Поряд з ними чудово виглядатимуть кошики із рушниками, засоби догляду, ароматизатор, елементи декору. Це вартісна альтернатива «звалищу» речей на пральній машинці. 

Робота з вільними вертикалями - це не лише про стіни. Спробуй задіяти  дверцята шафок  з їх внутрішньої сторони: туди можна вмонтувати гачки, невеличку полицю або ж підвісити спеціальні кишеньки для зберігання легких і маленьких предметів, на кшталт губок. Такий спосіб ідеальний для кухонного гарнітуру та шафок із побутовою хімією.

 


Фото by  scandinaviandesigns.com 


 
2 / Переосмисли простір для ліжка

Ніша під ліжком як додаткове місце для зберігання – стандартне рішення. Але оригінальні  ліжко-подіум чи ліжко-гардеробна  додадуть помешканню такого необхідного простору. За невеликої висоти подіуму зможеш зберігати у ньому не тільки подушки й ковдри, а й книжки, громіздкі речі, що рідко використовуються, а за достатньої висоти – навіть влаштувати кімнату-в-кімнаті, справжню Нарнію (чи принаймні гардеробну). Це особливо виграшне рішення для маленьких помешкань та дитячих кімнат.

 

3 / Зверни увагу на сервіси віддаленого зберігання

В Україні досить активно розвивається практика self storage – індивідуального зберігання речей. Сервіси з’являються у різних містах країни (зверни увагу на  Чердак чи TetrisBox якій пропнує послуги у Києві та Львові), і це корисна опція не лише під час ремонту. Все, що захаращує твій простір, роками займає балкон чи лоджію, та не може бути викинутим, варто віддати до спеціального складу – старі меблі, техніку, спортивний інвентар, тощо. Окремої уваги заслуговує послуга сезонного зберігання, завдяки якій можна звільнити помешкання від санчат, лиж, велосипедів, зимових шин та будь-яких габаритних сезонних речей.

 


Фото by  The Modern House 

 

І головне, ніколи не забувай, що саме  ти – головний мешканець свого простору.  Навіть дорогоцінні речі не мають викрадати ще більш дорогоцінні квадратні метри. Тож обирай сучасні способи зберігання важливого, а те, що в цю категорію не потрапояє, завжди можна віддати на благочинність, подарувати або продати.

 

 Щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

 

Фото н а головній: The Modern House 

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Вікторія Сафронова

|

2710

ТЕМИ:

Читай також:

10 українських художників, роботи яких хочеться мати в себе вдома
Натхнення /

10 українських художників, роботи яких хочеться мати в себе вдома

Навіть якщо ти зовсім не розбираєшся в сучасному мистецтві.

8 брендів товарів для дому, які переосмислюють українські традиції
Речі /

8 брендів товарів для дому, які переосмислюють українські традиції

Автентичні техніки й етнічні мотиви на новий, стильний лад.

10 українських брендів одягу для дому
Речі /

10 українських брендів одягу для дому

Піжами, у яких можна працювати дистанційно та не боятися бути зненацька захопленим відеомітингом.

7 місць, куди можна віддати непотрібні речі та книги
Речі /

7 місць, куди можна віддати непотрібні речі та книги

Розвантажити свою шафу та зробити добру справу.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше