10 українських художників, роботи яких хочеться мати в себе вдома

|

Рубрика: Натхнення

|

Автор: Катя Тейлор

|

4878

Навіть якщо ти зовсім не розбираєшся в сучасному мистецтві, але хочеш мати в себе вдома роботу місцевого художника або зробити подарунок для справжнього знавця, ця добірка якраз для тебе. Ми звернулися до київських галерей і мистецької крамниці, щоб запитати про те, як можна прикрасити інтер’єр мистецтвом не за всі гроші світу, і склали список художників, на твори яких варто звернути увагу. 

 

Маша Рева

 

Маша Рева – українська художниця й дизайнерка, популярність якої росте щодня. Маша створює принти, малюнки й одяг, що більше нагадує артоб’єкти. Її надихає людське тіло, інколи вона навіть використовує його як полотно. Крім того, Маша співпрацювала з брендом кераміки Nadiia, про який ми вже розповідали тут

Роботи Маши Реви, які мають характерний впізнаваний стиль, можна придбати в Port.agency. Ціни варіюються від 5 000 UAH за принт до €1 000 за фотографію розміром А1. 

  Купити

 

 

Беата Корн

 

 

 

 

Беата Корн працює в Ужгороді та створює оригінальні предмети на межі мистецтва й дизайну: світильники, артоб’єкти, скульптури для інтер’єру й екстер’єру, предмети декору. У роботі використовує синтез матеріалів: глина, дерево, скло, пластик або тканину – а вся авторська кераміка відливається вручну. 

Твори Беати Корн можна придбати в Port.agency, ціни на тиражну кераміку варіюються від 1 000 до 5 000 UAH. 

  Купити

 

 

Олексій Кондаков

 

 

 

Олексій Кондаков працює у сфері дизайну. Він створив відому серію колажів «Повсякденне життя богів», у яких античні герої класичних картин опинилися в сучасному міському пейзажі. Його іронію оцінили лондонська Saatchi gallery та ShowDesk у Неаполі. А один із колажів став обкладинкою альбома групи «Бумбокс»

Твори Олексія Кондакова можна придбати в Port.agency, ціни на тиражні принти (тираж 100 штук) варіюються від € 150 до € 800.

  Купити

 

 

Олена Субач

 

 

Художниця й фотографка Олена Субач живе та працює у Львові. Предметом її фотографічного дослідження є щоденне життя малих міст, її об’єктив вихоплює візуальні дивацтва української провінції й перетворює їх на яскраві фотозвіти з інших світів. Те, що в повсякденному житті видається візуальним сміттям і кітчем, на фотографіях Олени набуває грайливості й особливої краси. Серія фотографій «Бабусі на межі раю» ввійшла до першої виставки The Naked Room. У цьому проєкті Олена використовує техніку колажу, аби помістити бабусь у пейзажі раю, на який вони очікують. Усі героїні були зняті на релігійних святах і обрядах, так популярних на Західній Україні.

Твори Олени можна придбати в The Naked Room. Ціни варіюються від 6 600 до 19 800 UAH за работу.

  Купити

 

 

Люся Іванова

 

 

 

Мистецтвознавцям заборонено вживати слово «красиво» в професійних коментарях до художніх робіт. Однак для практики Люсі Іванової варто зробити виключення. Це дуже красивий живопис. Виникає спокуса класифікувати картини Люсі за класичними ознаками пейзажу, портрета та натюрморту. Проте варто зазирнути глибше, адже, як зазначає авторка: «Мої роботи – це поствідчуття від побаченого». 

Незважаючи на те, що великі живописні полотна художниці може собі дозволити не кожен, ми спеціально відібрали невеликі малюнки Люсі Іванової, аби будь-хто міг порадувати близьких можливістю мати в колекції унікальну роботу. 

Твори Люсі можна придбати в The Naked Room. Ціни варіюються від 3 300 до 6 600 UAH за роботу (€ 100–200).

  Купити

 

 

Аліна Якубенко 

 

Аліна Якубенко – це художниця, а також кураторка чисельних проєктів, яка працює з різноманітними медіа: відео, інсталяцією, живописом і публічним простором. Зараз Аліна працює більшою мірою як медіахудожниця й уже майже не звертаючись до традиційного живопису. Ми, зі свого боку, пропонуємо ознайомитися з більш ранніми роботами Аліни, у яких фігуративність ще не відійшла на другий план.

Твори Аліни можна придбати в The Naked Room. Ціни стартують від 4 290 UAH (€ 130) за роботу.

  Купити

 

 

Катя Лібкінд

 

 

Художниця, яка живе та працює у Києві, відома як співзасновниця незалежної творчої студії «Ательє нормально», що ґрунтується на співпраці художників і художниць з та без синдрому Дауна. Емоційні і зворушливі твори Каті засновані на інтуїтивному сприйнятті світу. Про творчість Каті говорили так: «Вона не боїться нічого, вона ніби може собі дозволити будь-який промах, і в цьому її сила».

Работи Каті можна придбати в The Naked Room. Ціни стартують від 3 300 UAH (€ 100) за роботу.

  Купити

 

 

Юрій Мусатов

 

 

Український художник і кераміст Юрій Мусатов створює автентичні скульптури, які хочеться бачити в себе вдома. Як говорить сам художник, у кераміці він намагається відходити від перфекціонізму. Роботи Юрія – «це мрії й роздуми про сучасний світ і явища: про хмарні технології, космос, вибухи або екологію».

Твори Юрія Мусатова можна придбати на сайті «Щербенко Арт Центру». Ціни варіюються від $ 240 до $ 700.

  Купити

 

 

Марія Куліковська

 

 

Художниця Марія Куліковська створює дуже емоційні роботи. Свої твори вона сама описує так: «Я завжди експериментую зі своїм тілом і з матеріалом у діалозі з контекстом та простором. Для мене важливо працювати саме з собою, бо таким способом я не експлуатую тіло іншої людини. На моїх акварелях зображена я, мої історії та їхні інтерпретації, зв’язок між тілом жінки та владою з її кордонами». Також Марія працює в жанрі гіперреальної скульптури: вона створює власні клони, кожен із яких відливається безпосередньо із художниці та передає найдрібніші деталі тіла аж до мурашок на шкірі. 

Твори Марії Куліковської можна придбати на сайті «Щербенко Арт Центру». Ціни варіюються від $ 45 до $ 350.

  Купити

 

 

Олександра Токарєва 

Українська мисткиня, яка відома своєю акварельною графікою та скульптурою. Художниця живе та працює в Києві, а її роботи були представлені на виставках у Києві, Ужгороді, Одесі, Парижі та Празі. «У своїх роботах я зображую ту дійсність, у якій мені хочеться перебувати, ту глибоку врівноваженість, якої постійно прагну. Серія робіт із рослинними мотивами – це прояв поваги до природи. Мої роботи про естетику, красу, відвертість і самобутність життя. Коли я спостерігаю за рослинами, ніби бачу сутність усього живого, а коли створюю свою роботу, то розчиняюсь у ній і стаю чимось безмежним, що немає ні початку, ні кінця», – так розповідає про свої роботи Олександра, а краще самої художниці це навряд чи хтось зможе зробити.

Твори Олександри Токарєвої можна придбати на сайті «Щербенко Арт Центру». Ціни варіюються від $ 120 до $ 450. 

  Купити

 

 Щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

 

На головній: робота Аліни Якубенко

|

Рубрика: Натхнення

|

Автор: Катя Тейлор

|

4878

ТЕМИ:

Читай також:

«Винтажные кресла – это машина времени». История проекта Armchairity
Історії /

«Винтажные кресла – это машина времени». История проекта Armchairity

«Делать новые вещи – это почти преступление».

8 брендів товарів для дому, які переосмислюють українські традиції
Речі /

8 брендів товарів для дому, які переосмислюють українські традиції

Автентичні техніки й етнічні мотиви на новий, стильний лад.

«Художники – ніби корисні бактерії». Як живе артсквот «Садік»?
Історії /

«Художники – ніби корисні бактерії». Як живе артсквот «Садік»?

Скульптор Олексій Золотарьов і художник зі світла Василь Грубляк – про те, чим живуть молоді київські художники.

7 місць, куди можна віддати непотрібні речі та книги
Речі /

7 місць, куди можна віддати непотрібні речі та книги

Розвантажити свою шафу та зробити добру справу.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше