7 фільмів, заряджених на літній настрій

7 фільмів, заряджених на літній настрій

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: Єлизавета Крамаренко

|

4455

Підготували для тебе добірку фільмів про літо, подорожі, кохання та пляж – щоб зігрітись, поки за вікном незрозуміла суміш зі снігу та сльоти, та почати налаштовуватись на ідеальний літній відпочинок.

 

«Великий сплеск» 

A Bigger Splash / 2015

 

В центрі сюжету атмосферного цього італійського трилера – рок-зірка Маріанна (Тільда Свінтон) та її хлопець Пол (Маттіас Шонартс), котрі насолоджуються тишою та один одним на півдні Італії, доки їх спокій не порушують гості: колишній Маріанни («той-кого-не-можна-називати» Рейф Файнс) та його 18-річна донька (Дакота Джонсон). В  «Великому сплеску» Луки Гуаданьїно є все: гедонізм, літо, сонце, пейзажі, секс, ревнощі та їх наслідки. 

Фільм 2015 року – ремейк «Басейну» Жака Дере 1969 року, який теж дуже радимо подивитись, як мінімум заради молодих Алена Делона, Ромі Шнайдер та Джейн Біркін у головних ролях. Як максимум – ще задля того, щоб переконатись у тому, що як сильно змінилась естетика й уявлення про межі дозволеного за якихось 50 років.


 

«Королівство повного місяця» 

Moonrise Kingdom / 2012

 

Зворушливе кіно про перше дитяче кохання, і (за суб’єктивною думкою редакції), найкращий фільм легендарного Веса Андерсена  («Сімейка Таненбаум»,  «Готель Гранд Будапешт»). Події розгортаються в далеких 1960-х роках. Головний герой, бойскаут Сем – хлопчик з непростим характером, який закохується у відлюдькувату та чарівну Сюзі. Одного разу діти зникають, і тренер бойскаутів та місцевий шериф розпочинають розслідування. Несподіваний сюжет, класна корекція кольору, пастельні відтінки, красиві пейзажі – те, що треба, коли до літа лишають довгі чотири місяці.

Акторський склад також не розчарує: Едвард Нортон («Бійцівський клуб», «Американська історія Х»), Білл Мюррей («Мисливці на привидів», «День Бабака»), Тільда Свінтон («Великий Сплеск», «Пляж»). 

 

 

«Париж почекає» 

Paris Can Wait / 2016

 

Ця красива стрічка розповідає історію Анни (Дайан Лейн), яка заміжня за успішним кінопродюсером, але почувається самотньою через постійну зосередженість чоловіка на роботі. За законом жанру, під час чергової робочої поїздки все пішло не так, і Анні доводиться мандрувати крізь пів Франції разом із диваком-попутником (Арно Віар), який закоханий у французьку кухню та саме життя. І хоча сюжет фільму повний класичних штампів, неймовірні пейзажі півдня Франції, грайливі діалоги та хімія між акторами гарантують потрібну атмосферу.  

До того ж, фільм може стати у нагоді, якщо плануєш подорож автівкою по Франції (ми віримо, що ці часи скоро настануть).



 

«Вікі Крістіна Барселона»

Vicky Cristina Barcelona / 2008

 

Класика жанру, яку дивитись і передивлятись можна ледь не щозими, коли душа бажає свята й Барселони. Заплутані стосунки між американськими туристками, які приїхали весело провести літо, художником Хуаном Антоніо, та його несподіваною, як сніг у квітні, колишньою дружиною – квінтесенція роздумів про людські почуття у фільмах Вуді Аллена. Щиро любимо цю пристрасну, динамічну та романтичну стрічку за багатогранність образів героїв та неймовірну акторську гру завжди прекрасних Хав’єра Бардема, Пенелопи Крус та Скарлет Йоханссон. 



 

«Під сонцем Тоскани» 

Under the Tuscan Sun / 2003

 

Стрічка із зовсім іншим настроєм, адже «Під сонцем Тоскани» –  красивий фільм про моральне переродження. Головна героїня Френсіс (Дайан Лейн) – щойно розлучена письменниця з Сан-Франциско, яка, намагаючись подолати депресію, приймає в подарунок від подруг подорож до Італії. Відпочинувши декілька днів, вона спонтанно та неочікувано приймає рішення, яке змінює усе життя – купує старий будинок у Тоскані. Тепер попереду – ремонт та нове життя. 

Фільм – однозначна рекомендація, і точно відгукнеться тобі, якщо душа потребує змін та натхнення від спостережень за такими змінами у кіно.



 

«Назви мене своїм ім'ям» 

Call Me by Your Name / 2017

 

Не можна написати добірку фільмів про літо й не згадати, мабуть, найчуттєвішу картину про перше кохання. Саме цей фільм приніс всесвітню славу Тімоті Шаламе («Дюна», «Гарний хлопчик») ледь не головній зірці інді-кіно й блокбастерів останніх років.

Події фільму відбувається на півночі Італії, поблизу міста Крема. Головний герой, сімнадцятирічний Еліо, проводить літо у батьків на шикарній віллі з книгами та друзями. Його літо 1983 року обіцяло бути спокійним, доки в гості до його батька-професора не приїхав Олівер (Армі Гаммер) – 24-річний аспірант. Між головним героями зароджуються почуття, у яких, на жаль, немає майбутнього, тільки кілька тижнів до кінця літа. 

Фільм отримав «Оскар» за найкращий адаптований сценарій та купу інших нагород і номінацій, а заодно – й місце у топі наших улюблених стрічок.

 


 

«Пляж» 

The Beach / 2000

 

Ця стрічка від режисера культового Trainspotting Денні Бойла – незвична кінокартина, знята по однойменному бестселлеру Алекса Ґарленда.

Головний герой Річард (Леонардо Ді Капріо) прибуває до Бангкоку у пошуках екзотичного відпочинку та нових відчуттів. Від сусіда-незнайомця (Роберт Карлайл) він дізнається про секретний таємничий пляж, на який неможливо потрапити, з неймовірними видами та «морем трави». Згодом він отримує карту та разом з парою туристів-французів Франсуазою (Вірджинія Ледоєн) та Етьєном (Гійом Кане) відправляється на пошуки обіцяного райського острову. Проте, діставшись до нього та просуваючись углиб, вони натрапляють на невеличку комуну під керівництвом ексцентричної Сел (Тільда Свінтон). За законом жанру, тут починається найцікавіше. 

Вмикай, якщо туга за зимівлями у тропіках стає невимовною. До того ж, філіпінський острів Боракай, де проходили зйомки, тепер знову відкритий для туристів, тож є можливість спланувати подорож на післяпандемійні часи.

 

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: Єлизавета Крамаренко

|

4455

ТЕМИ:

Читай також:

9 фильмов с классными интерьерами
Розваги /

9 фильмов с классными интерьерами

Что посмотреть, если душа требует красоты.

8 домов из фильмов и сериалов, которые можно забронировать на Airbnb
Стартує Wine Film Fest – фестиваль кiна про вино. Що дивитись?
Розваги /

Стартує Wine Film Fest – фестиваль кiна про вино. Що дивитись?

Легкі комедії, сімейні драми та документалки про глобалізацію – і все про улюблений напій.

5 найочікуваніших екранізацій 2022 року
Розваги /

5 найочікуваніших екранізацій 2022 року

Від великобюджетних детективів до серіалів за бестселерами останніх років.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше