Стартує Wine Film Fest – фестиваль кiна про вино. Що дивитись?

Стартує Wine Film Fest – фестиваль кiна про вино. Що дивитись?

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: 34crew

|

2823

Le beaujolais nouveau est arrive! З цієї фрази у Франції на третьому тижні листопада починають відзначати свято молодого вина. Та якщо святкувати опівночі у веселому натовпі бургундців цього року не вийде, потрібну атмосферу створить якісне французьке кіно. Цього року найкращі з них покажуть онлайн – на фестивалі Wine Film Fest від Arthouse Traffic 20-28 листопада. Розповідаємо, на які стрічки варто звернути увагу. 

 

  Ігрове кіно 

«Повернення до Бургундії» 

Ce qui nous lie, 2017, реж. Седрік Клапіш
 

 

Сімейна історія про родину виноградарів, у якій є місце і роздумам, і дотепним суперечкам, і щемливій тузі за дитинством на фермі з братами і сестрами. Після смерті батька завзятій Жюльєті, інфантильному Жеремі та мрійнику Жану потрібно відновити родинний маєток та нарешті повернути сімейну справу на гідний рівень. Але, звісно, це буде можливо тільки у командній роботі – адже стосунки з близькими, як і хороше вино, стають тільки кращими за потрібної витримки. 

 

 

«Осіння казка» 

Conte d'automne, 1998, реж. Ерік Ромер
 

 

Головна героїня стрічки – Магалі – живе на березі Рони та володіє величезним виноградником. Проте близьким здається, що її життя нещасливе без чоловіка – тож вони всіляко намагаються звести Магалі із кимось, хто би їх пасував. Та, на відміну від більшості комедій такого жанру, сюжет обійдеться без кліше (недарма ж ця стрічка отримала нагороду за найкращий сценарій на Венеційському кінофестивалі) – зате зі справжнім святом збору врожаю наприкінці. 


 

 

«Будь моїм сином»

Tu seras mon fils, 2011, реж. Жиль Легран
 

 

Поль, знаний винороб та офіцер ордену Почесного легіону, готовий передати сімейну справу синові – от тільки Мартін, на його думку, геть не тямить у вині й точно не відповідає очікуванням батька. Натомість Філіп, син менеджера маєтку, розуміє старого винороба з півслова та міг би стати ідеальним спадкоємцем. Далі, як ти розумієш, буде багато драми, розчарувань, суперництва та нелюбові. І вина. 

Тож, якщо ти готов(-а) провести листопадовий вечір, переглядаючи похмуру картину про батьків та дітей, ця стрічка стане ідеальним варіантом. 

 

***


 Документальне кіно 

 

«Душа вина»

L'âme du vin, 2019, реж. Марі-Анж Ґорбаневські
 

 

Як сік виноградних грон, ба навіть вирощених та зібраних з великою любов’ю та турботою, перетворюється на дивовижний напій, щоразу різний й неповторний? Здається, що без магії тут не обходиться. Марі-Анж Горбаневськи для зйомки цієї стрічки поспостерігала за процесом виробництва неймовірних вин Романе-Конті, Жевре-Шамбертен, Шамболь-Мюзіньї, Мерсо, Вольне. А головне – поспілкувалась із тими чарівниками й чарівницями, які вкладають в улюблений напій душу. 

Вмикай, аби помедитувати з видом на виноградники й послухати захопливі історії – але не забудь і про келих молодого вина, адже тестувати лайфхаки щодо правильного споживання вина доведеться просто під час перегляду. 

 


 

«Мондовино» 

Mondovino, 2004, реж. Джонатан Носсітер
 

 

Виноробство – історія не тільки про шляхетність, смак та насолоду від улюбленого напою, а й про величезний бізнес, який щороку тільки більшає. Джонатан Носсітер подорожує трьома континентами та знайомиться із виноробами: мільярдерами, аристократами, спадкоємцями сімейних бізнесів, і навіть мешканцями селищ, які намагаються протистояти глобалізації та зберігати традиції. І все – для того, аби розгадати загадку та зрозуміти, навіщо ж люди присвячують своє життя вину. 

Стрічка здобула номінації на Золоту пальмову гілку й Найкращий фільм Європейського союзу, отримала премію «Сезар» у 2005 році та (найголовніше для нас) премію Palm Dog – за найкраще виконання ролі собакою. 


 

 ***

 

Подивитися стрічки фестивалю можна з 20 до 28 листопада на сайті безкоштовно. Перегляд можливий тільки на території України. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Кількість переглядів деяких стрічок обмежена.

 

Подія організована UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Французьким інститутом в Україні та компанією «Артхаус Трафік».

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: 34crew

|

2823

ТЕМИ:

Читай також:

В Киеве пройдет фестиваль натурального вина
Новини /

В Киеве пройдет фестиваль натурального вина

Дегустации, лекции, смол-токи с виноделами.

8 домов из фильмов и сериалов, которые можно забронировать на Airbnb
Три рецепта глинтвейна для приверженцев классики и новаторов
Великий гайд ігристими винами
Напої /

Великий гайд ігристими винами

Ігристе – це завжди свято. Але його слід обрати правильно й відповідно до ситуації.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше