5 літніх рецептів із карпатським йогуртом

|

Рубрика: Їжа

|

Автор: 34crew

|

8653

Літо в місті! Закуповуйся сезонними фруктами і ягодами, вибирай сонячний вихідний і клич дорогих людей на бранч – на щастя, про меню ми вже подбали. Разом із молочною компанією «Галичина» ми підготували п’ять страв з карпатським йогуртом, які ідеально пасуватимуть для спекотних літніх днів. Усі рецепти – дуже прості й багато часу в тебе не заберуть, бо не варто проводити дорогоцінні хвилини літа біля плити.

 

Пишні оладки

Що нам знадобиться? 

(на 2-3 порції)

1 /  Борошно (150 г)
2 /  Карпатський йогурт 2,2 % (200 мл)
3 /  Цукор (3 столові ложки)
4 /  Сіль (1 чайна ложка)
5 /  Сода (1 чайна ложка)
6 /  Ванілін (5 г)
7 /  Яйце (1 шт.)

Як готувати? 

1 /  У великій мисці збиваємо вінчиком яйце із сіллю, цукром і ваніліном. У отриману масу вливаємо карпатський йогурт, ретельно розмішуємо.

Важливо! Краще дістати йогурт із холодильника заздалегідь – він не має бути крижаним.

2 /  Додаємо соду. Просіваємо борошно (так оладки вийдуть пишнішими) і даємо тісту настоятись – хоча б 10–15 хвилин.

3 /  Випікаємо оладки на середньому вогні. Подаємо тепленькими – з ягодами й карпатським йогуртом.

 

***

 

Холодний огірковий суп

 

Що нам знадобиться?  

(на 4-5 порцій)

1 /  Карпатський йогурт 2,2 % (1,5 л)
2 /  Газована вода (200 мл)
3 /  5–6 середнього розміру огірків
4 /  Зелень (по в'язці кропу, зеленої цибулі й кінзи)
5 /  Сіль
6 /  Оливкова олія (3 столові ложки)
7 /  Часник (2 зубчики)
8 /  Гірчиця (зо дві краплі)
9 /  Чорний перець (на кінчику ножа)
10 / Бальзамічний оцет (1 столова ложка)
11 / Половинка лимона

 

Як готувати?

1 /  Дрібно ріжемо огірки, туди ж кришимо зелень, додаємо сіль (як альтернатива підійде сванська сіль), активно перемішуємо. Даємо постояти деякий час, щоби «салат» пустив сік, потім добре перемішуємо ще раз.

2 /  Додаємо в отриману суміш добре охолоджений карпатський йогурт. Перемішуємо. Додаємо 200 мл води, ще раз добре перемішуємо.

3 /  У блендері змішуємо оливкову олію, часник, сіль, перець, краплю гірчиці, лимонний сік і бальзаміко. Якщо немає блендера – нічого страшного. Можна просто подрібнити часник і активно перемішати все в чашці або склянці. Отриману заправку додаємо в суп. 

4 / Знову все старанно перемішуємо і ставимо каструлю в холодильник хоча б на 15–20 хвилин – настоятися. Подаємо з парою кубиків льоду, прикрашаємо зеленню.

 

***

 

Смузі із сезонних ягід

Що нам знадобиться? 

(на 2 порції)

1 /  Зо дві жмені сезонних ягід (полуниця, чорниця, лохина, малина тощо)
2 /  Карпатський йогурт 2,2 % (300 г)
3 /  Мед (1 столова ложка)
4 /  4–5 кубиків льоду (на бажання)

 

Як готувати?

1 /  Збиваємо всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.

2 /  Подаємо в охолодженому келиху. Можна прикрасити гілочкою м’яти й парою вцілілих ягід.

 

 

***

 

Деруни з молодих кабачків

Що нам знадобиться? 

(на 2 порції)

1 /  Дрібні молоді кабачки (3-4 штуки загальною вагою 500–600 г)
2 /  Яйце (1 шт.)
3 /  Кріп (половина в’язки)
4 /  Борошно (1 столова ложка)
5 /  Сіль, перець
6 /  Карпатський йогурт 3 %

 

Як готувати?

1 /  Натираємо кабачки разом зі шкіркою на середній тертці. Віджимаємо рідину. Додаємо рублений кріп, яйце, сіль, перець і борошно, добре перемішуємо.

2 /  Смажимо на добре розігрітій сковороді з рослинною олією (олії не жаліти) до золотистої скоринки з обох боків. Перед подачею можна викласти на паперовий рушник на 1 хвилину, щоби пішла зайва олія.

3 /  Подаємо (як варіант) зі слайсами слабосоленого лосося й карпатським йогуртом 3 %.

 

***

 

Фруктовий салат

Що нам знадобиться? 

* Для салату можна брати практично будь-які фрукти і ягоди, які тобі подобаються, і практично в будь-якій кількості. Єдине побажання – фрукти і ягоди мають бути досить твердими (наприклад, міцненький нектарин підійде ідеально, а надто стиглий персик – не факт). Ось що обрали ми:

1 /  2-3 нектарини
2 /  2-3 абрикоси
3 /  Полуниця
4 /  Черешня
5 /  Чорниця
6 /  Чорна смородина
7 /  Для заправки – карпатський йогурт 3 %

Як готувати?

1 /  Нехитромудро. По-перше, крупно нарізати всі інгредієнти й перемішати. 

2 /  По-друге, подавати з карпатським йогуртом (на бажання в заправку можна додати цукор).

 

 

Цей матеріал ми підготували разом із молочною компанією «Галичина». У складі карпатського йогурту «Галичина» – тільки молоко і спеціальні закваски. Йогурт має природний вміст білка та не містить цукру, штучних ароматизаторів і барвників.

«Галичина» відроджує рецептуру карпатського йогурту в сучасному форматі. 98 % сировини підприємство отримує з фермерських господарств. 40 % молока – із Карпатського краю, а самє з Івано-Франківської та Львівської областей. Решту – з Волинської, Тернопільської, Черкаської, Хмельницької, Вінницької областей.

 

 

На правах реклами 

|

Рубрика: Їжа

|

Автор: 34crew

|

8653

ТЕМИ:

Читай також:

Як допомогти домашнім тваринам у спеку?
Лайфхаки /

Як допомогти домашнім тваринам у спеку?

Температура за бортом плавить не тільки людей.

Ультимативный рецепт шарлотки
Їжа /

Ультимативный рецепт шарлотки

Яблочный сезон намекает.

Большой гайд по спарже
Їжа /

Большой гайд по спарже

Как выбирать спаржу и как приготовить ее так, чтобы получить почти мишленовский результат?

10 інстаграмів крутих шефів, на які точно варто підписатись
Їжа /

10 інстаграмів крутих шефів, на які точно варто підписатись

Радимо не заходити сюди до обіду.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше