5 альтернатив різдвяній ялинці

5 альтернатив різдвяній ялинці

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Valeria Lazarenko

|

3951

Попри всю невизначеність нинішнього року, беззаперечно ясним лишається одне: вже за кілька днів ми святкуватимемо прихід нового, 2022-го, який – хочеться вірити – принесе нам більше спокою та впевненості у майбутньому. Втім, навіть приготування до свят можуть поставити купу складних питань: як обрати подарунки, і, головне, як прикрасити дім, якщо маєш бажання не нашкодити природі? Тож у нашій добірці – 5 альтернатив різдвяній ялинці. 

 

Ялинка у горщику

 Де купити?   Zeleno  /  Gospodar.net 

Якщо ялиновий запах для тебе – обов’язковий елемент новорічних свят (наряду із мандаринками), придивись до цілком живих ялинок у горщиках. У такому випадку вдома – жодних впалих голок, варто тільки дотримуватись режиму поливу, про який залюбки розкажуть у розпліднику. Така ялинка – чудовий варіант як для дому, так і для офісу: її можна як висадити на території і щороку прикрашати, так і вивезти на дачу. 

 

 

Дерев’яна ялинка

 Де купити?   ScandTree  |  Bigl.ua 

Мінімалістичний і дуже «скандинавський» варіант святкового дерева гарно ілюструє ідею про те, що ялинка – радше соціальний конструкт та метафора свята. Варіацій на тему дерев’яних ялинок – безліч: можна замовити в IKEA ялинку із поличок та прикрасити їх свічками, можна – придбати лаконічний хендмейд українського бренду зі світлого дерева, а можна зібрати самотужки із зібраних у найближчому парку паличок та прикрасити її улюбленими іграшками. 

 

 

Ялинка-гірлянда

Викласти самостійно на всю стіну над ліжком – і буде магія! Таку ялинку із гірлянд можна викласти гарною формою на стіні, а можна заморочитись дещо більше та натягнути гірлянду у кутку кімнати. Для кріплень використовуй мінімалістичні силіконові наліпки (якщо у тебе пофарбовані стіни), або ж зробити запас старих-добрих кнопок для рідних шпалер. Гірлянди можна замовити як у маленьких брендів, так и в добре знайомому JYSK. Наша порада: обирай 10-метрову гірлянду із теплого світла, яка працює від розетки – таке споживання енергії є економнішим, аніж батарейки, та завдяки різному режиму роботи створює особливий настрій для кожного святкового дня. 

 

 

Ялинка із книжок 

Варіант для справжніх книголюбів: напрочуд стильно, та ще й з можливістю похизуватись своєю домашньою бібліотекою перед друзями. Втім, радимо робити ялинку із іще непрочитаних книжок – буде чудовий чек-ліст на прийдешній рік. Або ж із творів Діккенса: саме у творах цього британського класика найчастіше весело зустрічають Різдво по завершенні всіх негараздів. Ось тут можеш побачити декілька варіантів для натхнення. А у цьому відео зібрані слушні поради про те, як слід складати пірамідку із книжок, аби не наразити на непрохані «обвали» ані себе, ані своїх домашніх. 

 

 

Ялинка-без-ялинки

Така ялинка-привид не постраждає навіть від найбільш допитливого котика! Достатньо просто закріпити ялинкові прикраси на волосіні під стелею, та приблизно вивірити їх за довжиною та шириною, аби створити конусоподібну форму. Якщо матимеш натхнення, можеш навіть створіти мобіль зі своєї умовно-ялинки! Але раптом часу залишається зовсім обмаль, а вдома після ремонту сумує дерев’яна драбина, можеш використати її як каркас: вийде не менш оригінально, хоча й менш стійко до котячих інвазій. 

 

 

Як небанально прикрасити ялинку?


Якщо бабусині вінтажні прикраси незручно везти додому, а у мас-маркеті не вдається підібрати бодай щось, що не суперечитиме твоїм естетичним смакам, спробуй повернутись до традицій прикрашання. Навіть у класичних американських різдвяних піснях 50-х згадується про солодощі й фрукти, що висять на ялинках! 

Найпростіший варіант – засушити (хоча б на батареї) тоненькі скибки апельсинів, мандаринів та грейпфрутів, та обережно прив’язати їх тоненькою ниточкою до гілок (чи, скоріш, «гілок») твоєї ялинки. На додачу до них обмотай ниткою дрібку паличок натуральної кориці, й так само створи із них ялинкові прикраси. Неймовірний аромат прянощів точно додасть різдвяного настрою!

Також пасуватимуть гілочки горобини, загорнуті у фольгу волоські горішки та навіть змащені глітером шишки. 

А якщо матимеш трохи більше часу, спробуй випекти різдвяне печиво, або ж віднайти канонічні біло-червоні лакричні палички, які також чудово виглядають на будь-якій ялинці. 

Ну а найпростіший варіант – звісно, придбати новенькі прикраси в еко-стилі, наприклад, набір дерев’яних ялинкових іграшок або святкових прикрас із фетру

 

 Щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

 

Фото на головній: cb2.com, food52.com

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Valeria Lazarenko

|

3951

ТЕМИ:

Читай також:

Подкаст дня: Що купити, аби не смітити?
Конспект /

Подкаст дня: Що купити, аби не смітити?

The Ukrainians розбираються, як і навіщо позбуватись пластику у своєму житті.

Почну з понеділка. Як зробити життя домашніх тварин більш екологічним?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка. Як зробити життя домашніх тварин більш екологічним?

Привчаємо домашніх улюбленців до життя у стилі zero waste.

7 місць, куди можна віддати непотрібні речі та книги
Речі /

7 місць, куди можна віддати непотрібні речі та книги

Розвантажити свою шафу та зробити добру справу.

Як перевірити якість води в домашніх умовах?
Лайфхаки /

Як перевірити якість води в домашніх умовах?

П’ять простих та дієвих варіантів.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше