Що почитати? 13 книг на кшталт «Дівчини у потягу» та «Загубленої»

Що почитати? 13 книг на кшталт «Дівчини у потягу» та «Загубленої»

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: Анастасия Шунто

|

2442

Після успіху романів «Дівчина у потягу» та «Загублена» почався справжній бум літератури у жанрі сімейного трилера. Історії про лячні взаємини між близькими людьми вийшли на перший план – замість більш традиційних поліцейських процедуралiв та протистояння детективів із серійними маніяками. Тому що коли інтриги за твоєю спиною починає коханий чоловік або найкраща подруга – ось це дійсно нічний кошмар. 

 

 

Ешлі Одрейн «Що не так з моєю матір’ю»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»

У Блайт було дуже непросте дитинство, тому коли у неї з'являється своя дочка, Блайт обіцяє собі, що зробить все, що від неї залежить, аби стати ідеальною матір'ю. Але чим старшою стає дівчинка, тим більше Блайт упевнена в тому, що з дитиною щось не так. При цьому дочка веде себе дивно тільки з матір'ю, геть змінюючись при батьковi й інших людях. Блайт ніхто не вірить, внаслідок чого вона сама починає сумніватися у собі. Після народження другої дитини її побоювання підтверджуються. Ба більше, тепер життя її молодшого сина під загрозою.

Тема дітей-маніпуляторів останнім часом досить популярна: можна звернути увагу на непоганий трилер про загублене життя The Perfect Child.

 

 

 

Лейла Слімані «Солодка пісня»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»

Дуже непростий роман про самотність та людські взаємини, який отримав Гонкурівську премію, написаний під враженням авторки від реальної історії.

Молода подружня пара із двома дітьми наймає на роботу няню – вдову середнього віку. Луїза виявляється справжньою знахідкою: діти її обожнюють, будинок сяє чистотою, їжа завжди дивовижна. Зрозуміло, десь має бути каверза – все занадто ідеально. Згодом родина починає розуміти, що вони потрапили у серйозну залежність від своєї няні та вирішують розірвати з нею відносини. Ось тільки у няні зовсім інші плани – і все закінчується трагедією.

 

 

 

Сара Воган «Анатомія скандалу»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»

У Джеймса та Софі ідеальний шлюб: вони познайомилися ще під час навчання у престижному вузі, і відтоді лише піднімаються соціальними сходами. Джеймс займає посаду міністра (та улюбленця публіки), поки одного разу його помічниця не звинувачує його в згвалтуванні. Журналісти тріумфують, передчуваючи гучний судовий процес, а Софі впевнена в тому, що її чоловік на таке не здатний. Але прокурор має намір добитися обвинувального вироку – адже вона знає про Джеймса набагато більше, ніж здається.

У романі детально описаний судовий процес, у якому обговорюється тема згоди. Піднімається ще одна непроста тема – чи зможе дружина, як і раніше, довіряти чоловікові, навіть якщо присяжні визнають його невинним.

 

 

 

Еймі Моллой «Ідеальна мати»

Vivat

Головна героїня Вінні під час вагітності вступає до онлайн-групи інших майбутніх мам. Згодом жінки стають подругами та продовжують спілкуватися і після народження дітей. Вони разом гуляють, ходять на пікніки, а одного разу вирішують залишити дітей та сходити до місцевого бару розвіятися. Незаміжня Вінні змушена звернутися за допомогою до няні, про що вона незабаром дуже пошкодує: немовля викрадають прямо з ліжечка, а Вінні атакують поліцейські та журналісти, готові розкопати всі її секрети.

Паралельно з розслідуванням та пошуком малюка в романі розкривається життя кількох сімей, які дружили з Вінні та дуже правдиво описуються непрості будні молодих сімей після появи дитини. Сімейна драма тут досить успішно змішана із детективом. Інтрига зберігається до кінця.

 

 

 

Саллі Гепворт «Свекруха»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» 

З першої хвилини Діана тримала дівчину свого сина Люсі на відстані. Іншим це було непомітно, але Люсі відчувала, що припала не до двору, і щосили намагалася завоювати увагу свекрухи, мріючи знайти в її особі давно померлу матір і доброго друга – але щоразу натикалася на холодну стіну байдужості. І ось Діану знаходять убитої у власному домі. Вона залишила передсмертну записку, однак експертиза виявила сліди насильницької смерті.

«Свекруха» – це сімейна драма, яка чудово написана та здатна заткнути за пояс Ліану Моріарті. Тут і про те, як фінансові суперечності здатні зруйнувати будь-які стосунки, і вплив підліткових травм на доросле життя. Ну і, звичайно, заплутана детективна історія.

 

 

 

Мішель Френсіс «Дівчина мого сина»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»

Ще один трилер про свекруху та невістку – менш «сімейний» і більш динамічний, закручений та інтригуючий. Хлопець з багатої родини зустрічає дівчину Черрі. Її життя не таке успішне і красиве, однак вона має намір це виправити. Ось тільки Лора – майбутня потенційна свекруха – зовсім не рада появі в сім'ї дівчини не їхнього кола. Жінки вступають у партизанську війну. А коли із сином трапляється нещастя, його мати наважується на страшну брехню, яка переверне все. «Дівчина мого сина» – з тих книг, що читаються на одному подиху: поки не дізнаєшся, що буде далі, спати не ляжеш. 

 

 

 

Клер Макінтош «Я дозволила тобі піти»

Vivat

Автомобіль, що мчить на величезній швидкості, збиває п'ятирічну дитину. Хлопчик помирає, а винуватець аварії тікає з місця злочину. Невтішна мати не в змозі пережити трагедію – вона кидає все та йде в нікуди. Героїня зупиняється в невеликому прибережному містечку, де їй вдається зняти старий будинок на околиці, далеко від усіх. Проте спокою їй немає: жінка постійно відчуває небезпеку, ніби очікує, що її ось-ось відшукають. Чого вона боїться?

Паралельно перед нами розгортаються ще два сюжети: поліцейські, які не бажають здати справу про наїзд до архіву, продовжують розслідування, а колишній чоловік головної героїні згадує початок їхніх стосунків (а ми розуміємо, що він справжній психопат). Це той випадок, коли розв'язка справді вразить.

 

 

 

Е. Дж. Фінн «Жінка у вікні»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»

Анна Фокс перенесла сильний стрес, внаслідок чого зовсім перестала виходити з дому. За професією вона психолог, тому трохи консультує онлайн, але більшу частину часу дивиться старе чорно-біле кіно, змішує вино з пігулками і занемагає від нудьги. Тому коли в будинок навпроти заселяється нова родина, Анна наставляє у вікно об'єктив камери та починає спостерігати за сусідами. І одного разу стає свідком жорстокого вбивства. Поліцейська перевірка не дала жодних результатів: Анні не вірять ні поліція, ні друзі. Щоб переконатися у власній адекватності, героїня вирішує самотужки розібратися, що там насправді сталося. Що, як ти розумієш, для жінки з агорафобією буде проблематично.

 

 

 

Анна Давнз «Безпечне місце»

Vivat

Головна героїня Емілі сподівається побудувати кар'єру на акторській ниві, але поки кастинги закінчуються невдало, намагається перебиватися тимчасовими підробітками. Їй і так не дуже щастить, а одного прекрасного дня життя Емілі взагалі буквально розвалюється на шматки: вона втрачає і роботу, і житло, і свого агента. І раптом зовсім несподівано отримує розкішну пропозицію від свого колишнього боса. Його дружина та дочка живуть у розкішному маєтку на французькій Рів'єрі і потребують помічниці по господарству. Не зовсім те, про що мріяла Емілі, але чому б у її становищі не пожити трохи у розкоші?

Але радість швидко зміняться підозрою – із цією сім'єю явно щось не в так. Чоловік насправді тиран і не випускає сім'ю із золотої клітки? Чи дівчинка така хвора, що її ховають навіть від лікарів? Емілі відчуває, що настав час вибиратися з цього дивного місця. Ось тільки чи її відпустять?

 

 

 

Шарі Лапена «Подружжя по сусідству»

Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»

Енн і Марко – щаслива сім'я: вони живуть у гарному будинку та нещодавно стали батьками чарівної малечі. Якось їх запрошують у гості друзі, які живуть по сусідству. Молоді батьки наважуються залишити шестимісячну дитину спати в ліжечку і піти веселитися. Здавалося б, все під контролем: вони беруть із собою відеоняню, кожні півгодини бігають додому перевіряти, чи міцно спить малеча. Проте дитину все одно викрадають.

Горе, що трапилося, як водиться, показує, що не таке вже й ідеальне у них було життя: чоловік приховує фінансові проблеми, дружина – психологічні. Дивно поводяться батьки головних героїв і ті самі сусіди. Невже до викрадення дитини причетний хтось із своїх?

 

 

 

А. С. А. Гаррісон «Мовчазна дружина»

КМ-БУКС 

Черговий ідеальний шлюб – Джоді та Тодд щасливо живуть разом вже двадцять років. Джоді – психотерапевтка, у першій половині дня приймає пацієнтів, а потім займається своїм гарним будинком. У Тодда цілком успішний будівельний бізнес, а у своїй дружині він душі не чує. Ось тільки вже на першій сторінці ідеальна дружина зізнається в тому, що вбила свого ідеального чоловіка. Події повертають нас у минуле, поступово підводячи до того, що спричинило злочин і чи можна його виправдати.

Загалом, це дуже добре написана сімейна драма про шлюб, де надто багато компромісів, і про те, як брехня протягом двадцяти років може призвести до злочину. 

 

 

 

Сара Пекканен, Грір Гендрікс «Дружина між нами»

Vivat

Так-так, ще один щасливий шлюб. Поки одного разу Річард не йде від Ванесси до виховательки дитячого садка Неллі. Ванесса залишається без гроша в кишені: вона змушена переїхати жити до своєї старої тітки та влаштуватися на роботу консультантом у дорогий бутік, де почувається дуже принизливо, адже вона сама одягнена у бренди, які продає, а з клієнтками ще нещодавно перетиналася на одних вечірках. Страждаючи, Ванесса починає стежити за молодою дружиною колишнього чоловіка. Це гарний роман для шанувальників «Останньої місіс Перріш» – трилер про домашнє насильство, де взагалі все не так, як здається.

 

 

 

Колін Гувер «Веріті»

«Рідна мова» 

Лоувен Ешлі – молода, не дуже популярна письменниця, яка перебуває на межі фінансової кризи. Тому, коли чоловік набагато більш відомої письменниці Веріті робить Лоувен ділову пропозицію, вона без зайвих роздумів погоджується. Справа в тому, що Веріті потрапила в серйозну аварію і тепер перебуває у дуже тяжкому стані – і не може писати. А читачі чекають на продовження популярної серії книг, для написання яких і наймають Лоувен. Дівчина приїжджає до маєтку сім'ї Веріті, щоб розібратися в записах письменниці, які допоможуть їй у роботі. Проте натомість вона знаходить таємний щоденник Веріті, у якому описуються моторошні речі, а трохи згодом у Лоувен з'являються підозри, що Веріті й зовсім навіщось симулює хворобу.

Колін Гувер більше відома в жанрі романтичної прози і це її перший трилер, може, тому роман читається дуже легко і багатий на еротичні сцени. Але при цьому авторка дуже спритно дурить читачеві голову і примудряється кілька разів гарненько здивувати.

 

Фото: cottonbro, pexels.com

|

Рубрика: Розваги

|

Автор: Анастасия Шунто

|

2442

ТЕМИ:

Читай також:

Твоє щасливе місце. Що змінити в своїй оселі, аби зробити життя кращим?
Лайфхаки /

Твоє щасливе місце. Що змінити в своїй оселі, аби зробити життя кращим?

Публікуємо уривок з книги «Щасливий дім. Зміни свій дім, перетвори своє життя».

«Книги – это доступная роскошь». Антон Фридлянд – о своей домашней библиотеке
Історії /

«Книги – это доступная роскошь». Антон Фридлянд – о своей домашней библиотеке

Разговор о читательских привычках и свежих литературных открытиях.

7 добрых книг с хорошим концом
Розваги /

7 добрых книг с хорошим концом

Рассказываем, в какие книги можно закутаться, как в плед, и не беспокоиться о том, что в конце придется рыдать.

Розумні й красиві. 7 новинок українського нон-фікшену
Конспект /

Розумні й красиві. 7 новинок українського нон-фікшену

Нон-фікшен впевнено крокує до провідних місць на наших книжкових полицях.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше