Як обрати букет та доглядати за ним? Поради від флористки

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Valeria Lazarenko

|

2269

Багато років ми обирали квіти відповідно до сезону та нашого клімату: тюльпани навесні, хризантеми та айстри восени. Зараз будь-яку квітку можна придбати ледь не цілий рік – питання лише у тому, як правильно за нею доглядати та скільки часу ми будемо тішитись букетом. Ці питання ми й задали флористці Яні Шип.

 

 

 Довідка:  Яна Шип – флористка, співзасновниця онлайн-майстерні квітів Flower Vibes. За фахом – біолог. До того, як відкрити власну майстерню два роки тому, вивчала флористику та працювала у квіткових салонах.  

  Сайт  /  Інстаграм 

 

 

 

– Сезонність квітів – найпрекрасніше, що в них є, на мій погляд. Бо це завжди унікальність, непередбачуваність і різноманіття – велике різноманіття! І сильне відчуття природи.

Хоча деякі квіти можна придбати у будь-яку пору року, насправді майже в усіх них також є сезони, коли вони квітнуть. Саме у цей період приїжджають квіти найкращої якості, найбільшого розміру та з найнижчими цінами. Їх можна придбати не у сезон, але в такому випадку якість ніхто не гарантує, навіть постачальник і квіткова база, яка їх привозить з-за кордону. Я декілька разів «обпікалася» на цьому, коли приїжджали квіти за космічною ціною – та були втричі менші за очікуваний звичайний розмір. 

Тому я дуже люблю це «томне» очікування, коли ж вже почнеться сезон тієї чи іншої квітки. І певна, що  найкращі квіти – все ж таки сезонні, природа все справедливо вирішила. 

 

 


Ранункулюс


Фрітіллярія


Матіола


Тубероза

 

Про весняні квіти 

– Для мене весна, як і для багатьох, напевно, один з найкрасивіших сезонів (не враховуючи сніг в березні). Всі вже зголодніли по зелені, теплу і місцевих квітах. Так, весною, нарешті, з’являються українські фермерські квіти, хоча їх розпал припадає на літо. 

У квітах весна для мене – це як класичні тюльпани, нарциси та гіацинти, так і більш незвичні весняні квіти, такі як  фрітіллярія, ранункулюси, матіола, тубероза.  Від них аж віє свіжістю, ароматом весни та легкістю. 

І також дуже полюбляю квітучі гілки дерев. Але в основному застосовую їх у інтер’єрних композиціях або великих букетах.

 

 

 

Як правильно обрати букет квітів, аби він справді прикрасив інтер’єр 

– Насамперед, я би порадила звертати увагу на стійкість квітів – саме їх флористи й намагаються використовувати у композиціях, аби букети прикрашали приміщення якомога довше. 

Втім, з приводу свіжості квітів, є свої нюанси ледь не в кожної рослини. Серед універсальних порад – звісно, звертати увагу на листя та пелюстки, щоб вони не були жовті чи підгнивші. Також рекомендую купувати ті, у яких ще не повністю відкрилась квітка (півонії, троянди, тюльпани). Так, вони можуть виглядати не настільки ефектно одразу, але така квітка, по-перше, буде стояти у тебе довше, але найприємніше те, що вау-ефект буде попереду. Споглядати за тим, як квіткова композиція розкривається день за днем – це справжня магія, що відбувається у тебе на очах.  

 

Як доглядати за букетом квітів в інтер’єрі

1  /  Перше і найголовніше –  підрізати букет перед тим, як ставити його у воду.  Справа в тому, що при перебуванні в повітрі судини стебел закупорюються, і після цього здатність рослин споживати воду і корисні речовини дуже і дуже знижується. Тож підрізання справді дуже пролонговує життя квітів, повір. Це можна зробити секатором або ножем під кутом 45 градусів – та якщо квіти з’являються у тебе регулярно, рекомендую все ж таки придбати домашній секатор для цієї справи, бо це набагато легше и більш безпечно. 

2  /  Друга порада, але не менш важлива для довгого життя квітів – це  зміна води у вазі кожен день, чи бодай через день.  Чиста вода - половина успіху!

3  /  Дуже  важливо, щоби листя не торкалось води,  інакше воно спричинить процеси гниття і це скоротить строк життя всіх квітів у вазі. Слідкуй за рівнем води та сміливо обривай усе «зайве» листя, хай би яким гарним воно не задавалось. 

4  /  Пам’ятай, що  у всіх квітів є свій період життя у вазі.  Тож якщо деякі квіти зав’яли через три-чотири дні, це не означає, що тобі їх продали несвіжими. У такому випадку треба просто витягнути ті, які вже зів’яли, і далі тішитись іншими квітами. Насправді,  хороший букет – це завжди довготривала історія.  Одні квіти тільки-тільки наближаються до того, щоб розкритися, інші вже на піку цвітіння, а деякі вже почали розкриватися, але ще будуть збільшуватися у розмірі. 

5  /  Звідси і витікає моя наступна порада –  знімати упаковку та розв’язувати букет.  Так, упаковка – це красивий спосіб захисту букету від пошкоджень під час транспортування, а не намагання збільшити розмір букету в кілька разів. Тому,  щоб побачити всі етапи життя квітів, рекомендую дати їм простір  для цього. 

 

Фото: FlowerVibes


 

  А щоб не пропустити нові цікаві тексти, підпишись на 34home у  Instagram  та  Facebook

|

Рубрика: Лайфхаки

|

Автор: Valeria Lazarenko

|

2269

ТЕМИ:

Читай також:

Как организовать большую весеннюю уборку быстро и безболезненно?
6 способів освіжити інтер’єр, не витративши надто багато ресурсів
Лайфхаки /

6 способів освіжити інтер’єр, не витративши надто багато ресурсів

Шість варіантів весняного апгрейду оселі.

Как ухаживать за букетом, чтобы он радовал глаз подольше?
Лайфхаки /

Как ухаживать за букетом, чтобы он радовал глаз подольше?

Например, как реанимировать уставшие тюльпаны?

На что обратить внимание в интерьере этой весной? Советуют дизайнеры
Тренди /

На что обратить внимание в интерьере этой весной? Советуют дизайнеры

Цвета, материалы и текстуры, которые будут радовать глаз и душу.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше