Як використовувати колір року-2022 в інтер'єрі?

Як використовувати колір року-2022 в інтер'єрі?

|

Рубрика: Тренди

|

Автор: 34crew

|

5632

Експерти фарбової компанії Benjamin Moore представили колір, який задаватиме тон 2022-му. Знайомся: October Mist 1495, він же – «ніжна шавлія». 

Колір, названий на честь жовтневого туману, описують як «gently shaded sage» – ніжно-вицвілу шавлію. Цей відтінок, стверджують у Benjamin Moore, може стати якорем в інтер’єрі, водночас заспокоювати та спонукати до творчості. 

Димчастий та сріблясто-зелений, шавлієвий колір гарно поєднуватиметься із іншими відтінками, а їх у представленій палітрі цілих 14: включно з «блідим місяцем», «моментами тиші» та «натуральним льоном». Цю палітру називають водночас гармонічною та різноманітною, надійною, медитативною та вишуканою. А нам здається, що кольори з представленої палітри на чолі з шавлієвим кольором пасуватимуть до інтер’єру у будь-якому стилі.   

 

 

Колір стін

Якщо ти давно шукаєш привід змінити колір стін (та нарешті відійти від молочно-білого мінімалізму), час настав. Здається, відтінок ніжно-шавлієвого туману стане ідеальним варіантом для будь-якого приміщення: від спальні до кухні та ванної. 

Цей колір є водночас акцентним та нейтральним, тож пасуватиме до будь-якого інтер’єру: стане хорошим тлом для скандинавської витриманості, відтінить «затерту розкіш» і, звісно, пасуватиме до стриманого домашнього офісу. А якщо перефарбувати всю кімнату для тебе – задача не з простих, подумай про перефарбування лише однієї зі стін у кімнаті чи акцентної частини – еркеру чи окремої зони. Саме такі варіанти пропонують мудборди IKEA та самих Benjamin Moore. 

Більш стриманий та простий у виконанні варіант (тим паче, що з такою погодою фарба висохне десь під новий рік) – пофарбувати у шавлієвий окремі елементи, наприклад, віконні рами, плінтуси чи обрамлення дверей. 


 


IKEA

Текстиль

Ніжний, м’який та натуральний колір шавлії особливо гарно виглядатиме на домашньому текстилі – і в такому випадку ідеально пасуватиме до мінімалістичного інтер’єру спальні. Придивись до блідо-зелених комплектів лляної постільної білизни у Zagrava та Gnezdo, або ж спробуй додати шавлієвих акцентів об’ємними затишними покривалами чи ковдрами (наприклад, величезним пледом з косами від ALIKA home). 

Ще один варіант легко й швидко вплести колір сезону в інтер’єр – звернути увагу на штори. Класні варіанти – як монохромні, так і зі стриманим патерном – пропонують IKEA та Zara Home. А якщо скандинавська стриманість – не твій варіант, придивись до вишитих подушок, які урізноманітнять твій інтер’єр: скоріш за все, рослинні орнаменти так чи інакше включатимуть у себе трендовий колір. 

 

 

Кольорові акценти в інтер’єрі

Закладаємось, що потрібні відтінки в тебе вже давно є: адже кімнатні рослини і так вносять трендові акценти в наші інтер’єри. Та, звісно, горщики, посуд, кераміка, абажури, навіть невеличкий мистецький об’єкт у цьому «мирному» відтінку додадуть ноток розслабленості твоєму інтер’єру. Колір зеленого скла також пасуватиме до «шавлієвого»: спробуй внести його в інтер’єр, додавши, наприклад, посуд та вази із переробленого скла від ReRe:Sklo.   

Акцентом може стати навіть простий металевий торшер у трендовому кольорі: так він виглядатиме більш легким та «натуральним». А якщо ти готов(-а) до більших змін у вітальні, зверни увагу на крісла й дивани у шавлієвому кольорі. Вони гармонійно впишуться до інтер’єру з кімнатними рослинами, але й не перетягуватимуть на себе зайву увагу. 

Ще один класний варіант – змінити кольорову гаму кухні. Дерев’яні шафки та панелі – все ще наша улюблена класика, але спокійна шавлія з нової колекції IKEA теж буде вдалим рішенням для кухні. 

 

 

Фото: The Modern House

|

Рубрика: Тренди

|

Автор: 34crew

|

5632

ТЕМИ:

Читай також:

Київський Virgin Izakaya Bar переміг у престижній архітектурній премії
8 серіалів з класними інтер’єрами
Розваги /

8 серіалів з класними інтер’єрами

Нові і дуже нові серіали, які варто бінджвотчити довгими вечорами.

Як обжити open-space квартиру? Маленькі лайфхаки для великих метражів
Лайфхаки /

Як обжити open-space квартиру? Маленькі лайфхаки для великих метражів

6 лайфхаків, як зробити простір затишним та візуально наповненим.

Вмістити все: як організувати простір для зберігання речей?
Лайфхаки /

Вмістити все: як організувати простір для зберігання речей?

Кілька простих порад, як візуально розвантажити простір.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше