5 українських виробників небанальних меблів

5 українських виробників небанальних меблів

|

Рубрика: Речі

|

Автор: 34crew

|

4874

Читати про принципи усвідомленості й сталості в інтер’єрі класно й надихаюче рівно до того моменту, доки їх не доведеться втілювати в життя. Адже облаштувати стильний інтер’єр, не нашкодивши природі вуглецевим слідом та інвестуванням у меблі з деревини сумнівного походження, – той ще квест. Та, на щастя, все більше українських виробників меблів тішать і своїм екологічним підходом, і креативним дизайном. У нашій новій добірці – саме вони. 

 

FAINA 

  Instagram  /  Сайт 

Дизайнерські меблі – це не тільки й не стільки історія про ручну обробку екологічної деревини. Київський бренд FAINA тішить небанальними варіантами крісел, банкеток й диванів, натхненних природними формами: дизайнерка бренду Вікторія Якуша називає цей стиль «живим мінімалізмом». Наприклад, опуклі велюрові крісла й дивани з колекції PLYN нагадують камінчики, лагідно обкочені водою на морському узбережжі. А назва бару-буфету PECHYVO говорить сама за себе: здається, ці керамічні панелі навіть будуть м’якими на дотик. 

Об’єкти FAINA виставляються у галереях Парижа та Брюсселя, та постійно потрапляють до уваги експертів Dezeen (як, наприклад, інтер'єр закладу Istetyka). Та якщо кардинальні зміни інтер’єру в дусі текучого мінімалізму – поки що не для тебе, зверни увагу на колекцію керамічних ваз та світильників.   

 

 

Woodwerk

  Instagram  /  Сайт  

Якщо ти давно шукаєш українські альтернативи для облаштування інтер’єру у стилі джапанді чи скандинавській класиці, зверни увагу на Woodwerk. Вони справді заморочуються із перевіркою деревини, яка до них надходить, використовують трендові породи дерева (наприклад, ясеню та палісандру), й намагаються максимально слідувати принципу «лагом» – тотальної помірності й простоти. Тут ти знайдеш і ергономічні приліжкові тумби, і дерев’яні рейли для одягу, і навіть різнорівневі консольні столи для комфортної роботи з хоум-офісу (а це, як ти пам’ятаєш, запорука доброго самопочуття після роботи). 

Здається, ці меблі не втрачатимуть актуальності десятиріччями – а що, як не сталість та постійність, є найкращим втіленням принципів скандинавського стилю. 

 

 

Kochut Wood

  Instagram  /  Сайт 

Майже «космічні» столи й поверхні, де натуральне морене дерево ніби парує у напівпрозорих кольорових хмарах, – візитівка ужгородської студії меблів Kochut Wood. Бренд заснували троє братів, Юрій, Роман та Ігор Кочути, які розпочали зі створення небанальних прикрас зі срібла та каміння. Перший стіл з дерева та епоксидної смоли хлопці виготовили лише у 2018 році, коли шукали оптимальне рішення для вітрини свого шоуруму. І хоча за останні роки кількість замовлень значно збільшилась, кожен стіл і досі виготовляється вручну (за цим процесом круто спостерігати в інсті – виходять справжні ASMR-відео). І, звісна річ, за унікальними кресленнями – аби стіл найкраще підкреслював фактуру дерева та пасував до інтер’єру. 

 

 

Levantin Design

  Instagram  /  Сайт

Харків’яни Сергій, Катерина та Олександр Львови кілька років займались реставрацією вінтажних меблів, аж доки не вирішили запустити власну лінійку предметного дизайну. Тепер студія займається не тільки кріслами й диванами, а й металевим декором, полицями, освітленням та акцентним декором, наприклад, концептуалізує дверні ручки й дзеркала. Зараз створені ними об’єкти прикрашають і київський ЦУМ, і сингапурський готель Fraser. 

Та нам особливо припала до душі колекція модульних крісел та диванів Monteur, розроблених за прорахованими Альваром Аалто оптимальними кутами нахилу елементів. Поєднання мінімалізму, легких металевих конструкцій та затишної фактурної тканини чудово впишеться в інтер’єр у стилі mid century modern (до речі, це один із трендів 2022-го). До того ж, дизайнери охоче кастомізують цих красенів під тебе – зможеш обирати з десятків кольорів тканини й фурнітури. Ще один наш фаворит – металевий кавовий столик з дизайном у вигляді листків монстери. Ідеальний варіант для всіх, кого рослинки роблять щасливішими. 

 

 

Woodlandea

  Instagram  /  Сайт 

Іще один (майже) монобренд меблів ручної роботи, який виготовляє мінімалістичні столи й стільці для будь-яких потреб. У виробництві, яке відбувається вручну на всіх етапах (включно зі зварюванням металевих каркасів та ніжок для столів), використовують натуральні й максимально екологічні матеріали: наприклад, високоякісний масив українського дубу та горіху, а також лаки й фарби, які є максимально дружніми до природи. Всі меблі дбайливо відшліфовують вручну у власній майстерні повного циклу на Тернопільщині, намагаючись максимально підкреслити природну красу деревини. Замовлення також кастомізують під твої потреби, та за необхідності навіть виготовляють столи із «живими» краями. Здається, це ідеальний варіант для всіх, хто, як і ми, кайфує від «неідеальних» форм в інтер’єрі.

 

Фото – Levantin Design, фото на головнiй – FAINA

|

Рубрика: Речі

|

Автор: 34crew

|

4874

ТЕМИ:

Читай також:

5 українських брендів класних килимів
Речі /

5 українських брендів класних килимів

«Кожного разу, коли боса нога торкається бетонної пiдлоги – десь далеко в Карпатах зітхає пухнаста овечка».

5 причин, почему дома может быть неуютно
Лайфхаки /

5 причин, почему дома может быть неуютно

Обращаем внимание на детали, из-за которых дома может быть неуютно.

Краса дня: новорiчна колекцiя Gunia
Без троянд і лебедів. 5 класних українських марок постільної білизни
Речі /

Без троянд і лебедів. 5 класних українських марок постільної білизни

Постільна білизна дуже багато говорить про того, чиє ліжко застеляє.

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше