7 способів підняти собі настрій узимку

7 способів підняти собі настрій узимку

|

Рубрика: Конспект

|

Автор: 34crew

|

2138

Вжух – і на календарі грудень, і, здається, всі довкола починають витягати штучне ялинове гілля, розмальовувати шибки сніжинками та витягати плейлісти с Мерайєю Кері та Джорджем Майклом. І знову треба кудись бігти – планувати свята, закуповуватись подарунками і «встигнути все». Але ж передчуття свята – це не тільки біганина торговими центрами та нав’язливий скролінг стрічки у пошуках ідеальних подарунків. Це й час турботи про себе та близьких. Розповідаємо, що робити, аби той міфічний «новорічний настрій» нарешті з’явився в тебе вдома та подарував мотивацію, навіть коли за вікном +1 та мокрий сніг, що не долітає до землі. 

Почни з гірлянди

Дрібка лампочок, які симпатично огортають навісні полиці або прикрашають віконну раму ладна розтопити серце не одного скептика. Обирай кількаметрові моделі з вогниками теплого світла: саме вони створять ту святкову атмосферу (тоді як холодне світло краще пасуватиме для прикрашання ґанку надворі і вигідно виглядатиме на фоні снігу). 

А щоб прикрашання оселі було більш екологічним, рекомендуємо звертати увагу саме на моделі, які живляться від електромережі: світлодіодні гірлянди використовують небагато енергії (такі пропонують «Гірлянди для веранди» та IKEA). Моделі на батарейках краще залишити осторонь – адже строк їх роботи буде недовгим (особливо якщо ти, як і ми, млієш від миготіння вогників), а утилізація може стати проблемою. 

 

Фото: Zara Home

Запалюй свічки

Ніщо так не створює відчуття магії й затишку, як купка свічок, які ніжно мерехтять та потріскують, наче маленький комин. Недарма наша настільна «Маленька книга хюґе» розпочинається саме зі свічок – виявляється, щасливі данці спалюють за рік шість кілограмів свічок на людину! І найохочіше роблять це саме перед різдвяними святами, коли залюбки запалюють п’ять і більше свічок за раз. 

Звісно, до такого фанатизму ми тебе не закликаємо – тим паче, звичайні парафінові свічки викидають у повітря навіть більше шкідливих речовин, ніж цигарки. Натомість ненав’язливо натякаємо перейти на соєві свічки з дерев’яним ґнітом – адже це набагато більш екологічна альтернатива. До того ж вони й справді будуть потріскувати, наче кімнатне багаття. 

А додаткового настрою дадуть ароматичні свічки (звісно, ми радимо тільки ті, що зроблені з натуральних та веганських компонентів, як у Fabulous чи Teplo candle shop): наприклад, з ароматом печених яблук та кориціялівцю з ваніллю й кардамоном чи мускусно-сандалового дзвону келихів.   

 

Заплануй адвент-календар

Так, знаємо, канонічний адвент-календар складається із 24 комірок, які потрібно відкривати з 1 по 24 грудня і щодня мати новенький подарунок. Але ніколи не пізно зробити для себе чи близької людини скромніший варіант – коротший, але не менш приємний. А що буде у комірках – вирішувати тобі: це можуть бути й солодощі, і фільм для перегляду, і рецепт нової страви чи коктейлю. Не менш приємні варіанти – з чайними композиціями чи порадами щодо турботи про себе. 

Спробуй не прив’язуватись до дат та відпустити те відчуття, що все несеться, а ти нічого не встигаєш: все нормально, і до магічного «після свят» ще вдосталь часу, який можна (і варто) присвятити собі та близьким. 

 

Фото: Zara Home

 

Зверни увагу на аромат

За останні півтора роки ми стали набагато частіше звертати увагу на аромати на цінувати саму можливість їх відчувати. Тож чим не привіт влаштувати свято своїм ольфакторним рецепторам і таким шляхом налаштуватись на святковий лад. 

Аромати гвоздики, бадьяну, кориці та інших прянощів родом з Азії у поєднанні цитрусових – ось запорука потрібного настрою. Німці прекрасно про це знають – інакше не продавали б на ярмарках такі набори «для різдвяної атмосфери вдома». 

Інший варіант – поєднувати аромат гвоздики та цедри: спробуй встромити кілька «цвяшків» гвоздики в цедру апельсину (найкраще пасуватиме товстошкірий фрукт) та лишити цю ароматичну композицію на столі на кілька годин. Ти й не помітиш, як ефірні олії спеції та цитрусу змішаються, поширяться кімнатою та створять більш піднесений настрій. 

 

Перестав меблі

Коли, як не зараз? Адже ще трохи – і знову настане той момент, коли посеред кімнати потрібно буде ставити ялинку (не обов’язково «живу»), а місця для неї за минулий рік точно не додалось. 

Доки світловий день максимально короткий, і читати чи працювати за комфортного денного освітлення – радше вийняток, ніж правило, спробуй перепланувати простір. Пересунь диван під іншу стінку, поміняй місцями стелаж та комод, переобладнай зону для хоум-офісу. Або ж спробуй апґрейднути своє «місце затишку» (чи створити ще одне): перенести джерело теплого м’якого світла, змінити декор на стінах (наприклад, додати нові фото у рамки). Ще один варіант – змінити інтер’єр, переставивши кімнатні рослини. Багатьом з них стане тільки краще, якщо ти прибереш їх подалі від батареї у місця, де світло потрапляє дозовано.

 


Фото: Zara Home

Вмикай приємну музику чи кіно

Пробач нас, Мерайо Кері, але різдвяний настрій не зводиться лише до твоєї пісні. 

З досвіду редакції, для екстреного підняття настрою похмурої грудневої п’ятниці варто, наприклад, увімкнути джазове радіо, де класичні свінгові й блюзові композиції перемежовуються зі стильними обробками різдвяних гітів (наприклад, трансляцію Big Blue Swing з Остіну). Інший варіант – дочекатись, коли улюблене франківське Urban Space Radio запустить свій традиційний різдвяний формат Urban Christmas Radio. 

З кіно та серіалами все ще простіше. Просто вмикай те, що тобі подобається, переносся у Гогвартс чи на вулички засніженого Нью-Йорку, але головне – не гризи себе за це, адже чим погано те, що ти розслабляєшся після важкого року під романтичну різдвяну комедію з Г’ю Ґрантом?

 

Тіш себе смачненьким

Мало що підіймає настрій так добре, як це роблять аромати власноруч приготованих наїдків та напоїв. Спечи нарешті той яблучний пиріг з корицею (це зовсім не складно і навіть доволі щвидко), звари глінтвейн (безалкогольний, для робочих ранків – теж крутий варіант), чи купи ванільного морозива та насолодись ним під келишок солодкого хересу Pedro Ximenes. Цей рік був важким і непередбачуваним, тож ти на це точно заслужив(-ла). 

 

Фото на головнiй: Zara Home

 

|

Рубрика: Конспект

|

Автор: 34crew

|

2138

ТЕМИ:

Читай також:

Чому не варто корити себе за прокрастинацію? Пояснює гештальт-терапевтка
Mindfulness /

Чому не варто корити себе за прокрастинацію? Пояснює гештальт-терапевтка

Є плани на майбутнє – буде і прокрастинація (і це нормально).

Простір твоєї безпеки. Як середовища впливають на ментальне здоров’я?
Mindfulness /

Простір твоєї безпеки. Як середовища впливають на ментальне здоров’я?

Розбираємось, як наш мозок сприймає простір та чи справді перестановка меблів покращить психологічний стан.

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

«Ну что ты на Новый год?»: что делать, если компания не нашлась, а праздника хочется

Зараз на головній:

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?
Mindfulness /

Чи справді рукоділля допомагає впоратись зі стресом?

Якщо коротко – так. І це круто!

На пляшках Varvar розмістили фото тварин, які шукають домівки
«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?
Mindfulness /

«Я б на твоєму місці…». Як перестати давати непрохані поради?

Розбираємось разом з гештальт-терапевткою.

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»
Історії /

«Я переделываю старые квартиры и сдаю их на Airbnb»

Дизайнерка Алина Дворжанская – об особенностях работы с квартирами под сдачу и о рынке арендной недвижимости в целом.

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?
Почну з понеділка /

Почну з понеділка: як привчити себе до пробіжок?

Розповідаємо, як почати і не кинути бігати.

8 хороших новостей февраля
Конспект /

8 хороших новостей февраля

Не стоит забывать, что в мире по-прежнему происходят хорошие вещи.

Показати більше